Už jsem vyzkoušela všelijaké chuťové kombinace, ale ještě nikdy mě (z nějakého neznámého důvodu) nenapadlo upéct si banánový koláč. Když už na to konečně došlo, musím říct, že to byl báječný nápad a ke kávě se koláč ujídal sám. Jen si to představte, máslová krusta z ovesných vloček a k tomu vrstva z banánů a tvarohu, to vše bez cukru. V článku...
Konečně se na zahrádce urodila letošní rebarbora, tak jsem ji hned sklidila a s myšlenkami na dobroty, které si z ní můžu ke kávě upéct, spěchala domů. Tentokrát jsem si upekla vynikající a letně osvěžující rebarborový koláč s kousky jablek a jogurtovou náplní, kompletně bez cukru. V článku najdete recept.
Taky vám babička pekla při svátečních příležitostech čokoládový dort pohádku? Mně ano, a byl to bezpochyby můj nejoblíbenější, protože byl samá čokoláda. A tak mě napadlo si ho také upéct, ale zkusit to v bezlepkové variantě. Recept najdete v článku. 🙂
Jablka, tvarohová náplň alá cheesecake a k tomu křupavá drobenka s vlašskými ořechy. Zní to jako ideální mlska ke kávě? Pokud ano, v článku najdete recept. 🙂
Kombinace čokolády a kokosu patří k těm, po kterých se míním utlouct. Není divu, že jsem velkým fandou tyčinky Bounty, nikdy mě ale nenapadlo upéct si něco podobného doma. Tedy až doteď a díky za to. Tenhle Bounty koláč je bez lepku, lze připravit i bez cukru, a stojí za hřích. V článku najdete recept. 🙂
Není nad to si upéct pořádný dort na víkend a pak spokojeně umlsávat kousek po kousku u odpoledního šálku kávy. Tentokrát jsem se nijak neomezovala a upekla tenhle mrkvovo-ořechový dort s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou. Možná vypadá pracně, ale ve skutečnosti zase tolik není. V článku najdete recept.
O víkendu jsem dostala nevysvětlitenou chuť na hruškový koláč, a tak jsem se pustila do pečení tohohle vynikajícího koláče. Je provoněný skořicí, korpus je křehký a báječně ořechový a hrušky doplňuje smetanová náplň. No neberte to. Recept najdete v článku. 🙂
Vůně skořice, citronovo-smetanová poleva, křupavé vlašské ořechy, je vláčný, když se do něj zakousnete a voní po mrkvi a vánocích. Řeč je samozřejmě o mrkvovém dortu, který se ke kávě mlsá jedna báseň. Recept najdete v článku.
Podzim patří dýním, a tak jsem se nechala inspirovat a upekla si tenhle vynikající dýňový koláč. Je příjemně sladký a korpus máslový a křehký. Jen pozor, je poměrně sytý, tak abyste se ho nepřejedli. Já ho mlsala s mými kamarády na naší tradiční halloweenské party, ale určitě se hodí i jen tak na chuť ke kávě. 🙂 Recept najdete v článku.
Čokoládu nikdy neodmítnu, umlsala bych se jí, kdyby mě nebrzdilo svědomí. O víkendu jsem si říkala, že by to něco čokoládového na mlsání chtělo, a tak jsem vyzkoušela tenhle čokoládový koláč z červené řepy s vydatnou smetanovo-čokoládovou polevou a překvapilo mě, jak je vláčný a prostě báječný. Recept najdete v článku.