Bounty koláč

Kombinace čokolády a kokosu patří k těm, po kterých se míním utlouct. Není divu, že jsem velkým fandou tyčinky Bounty, nikdy mě ale nenapadlo upéct si něco podobného doma. Tedy až doteď a díky za to. Tenhle Bounty koláč je bez lepku, lze připravit i bez cukru, a stojí za hřích. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

čokoládový korpus:

  • 200 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 3 vejce

kokosová náplň:

  • 150 gramů jemně strouhaného kokosu
  • 2 velké lžíce kokosového oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 3 lžíce rumu

čokoládová poleva:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 1 lžíce kokosového oleje

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte čokoládový korpus. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechce chvilku vychladnout.
  2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte k čokoládové směsi.
  4. Směs vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 20 minut při 170 stupních.
  5. Po vytažení z trouby nechte korpus vychladnout a pusťte se do přípravy kokosové náplně. V hrnci smíchejte kokos, rozpuštěný kokosový olej, med, rum a smetanu ke šlehání. Důkladně promíchejte a na mírném plameni zahřívejte, dokud směs nezměkne a nezačne se spojovat dohromady. Poté ji odstavte z plamene a naneste rovnoměrně na čokoládový korpus. Rukou nebo lžící směs umačkejte a uhlaďte, ať hezký drží pohromadě.
  6. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a čokoládovou polevou potřete kokosovou vrstvu rovnoměrně až k okrajům.
  7. Dejte do ledničky, dokud čokoládová poleva neztuhne.
  8. Je hotovo!

Přeji pohodové mlsání. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.