Granola s burákovým máslem a banánem

Nevím, jak vy, ale kupované musli mi nějak přestalo chutnat. Je sice křupavé, ale často přeslazené, a tak jsem si začla dělat granolu nebo musli doma. Tentokrát jsem vyzkoušela nezvyklou kombinaci burákového másla a banánu a stálo to za to. Mrkněte na recept. 🙂

Jahodovo-rebarborový koláč

Letošní úroda jahod a rebarbory právě dozrává a to znamená jedinečnou příležitost upéct si něco dobrého na zub! Kombinace jahod a rebarbory rozhodně stojí za to, zvlášť když si upečete koláč s čerstvým ovocem ze zahrádky. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. V článku najdete recept. 🙂

Lipánkovo smetanový krém

Ke kávě nemusíte mlsat jen koláče, buchty, sušenky nebo zákusky, ale i klidně něco nepečeného. Takové pěny, krémy nebo mousse se také k našemu nejoblíbenějšímu nápoji skvěle hodí a jako bonus jsou velmi rychle hotové. Tentokrát jsem vyzkoušela netradiční, ale zatraceně dobrou kombinaci šlehačky, Lipánka, pomazánkového másla a nastrouhané čokolády. Mrkněte na recept. 🙂

Kakaová bezlepková buchta

Jaro je tu v plné síle a když je venku takhle nádherně, nemáte náladu péct nic složitého a strávit tak půlden v kuchyni. Proto o víkendu padla volba na něco jednoduchého a pokud možno čokoládového a bezlepkového. A tak jsem mlsala tuhle kakaovou bezlepkovou buchtu s čokoládovou polevou. Mrkněte na recept. 🙂

Kefírový koláč s rybízem a jablky

Kefír umí dodat buchtám a koláčům originální chuť, báječnou vláčnost a také krásně provoní celou kuchyň. S ovocem navíc tvoří skvělou kombinaci. O víkendu tedy padla volba na kefírový koláč, který jsem doplnila lehce nakyslým rybízem a sladkými jablky a posypala ho drobenkou. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Mrkněte na recept....

Jak se káva praží?

Pojďme pokračovat v našem miniseriálu článků, ve kterých sledujeme kávu od malého ještě nevyklíčeného semínka až po horký nápoj v našich šálcích. V předchozích článcích jsme si řekli, jak se káva pěstuje a také jak se sklízí. V tomto článku si posvítíme na umění pražení kávových zrn aneb jak se z toho mdle zeleného zrnka...

Čokoládový koláč s rybízem

Čokoláda a rybíz je kombinace, která se moc často nevidí. Poté, co jsem slupla čokoládový koláč s rybízem, musím rozhodně konstatovat, že je to velká škoda. Lehce nakyslý rybíz dodává chuti hořké čokolády ten správný říz a vůbec, uznejte sami. Jak si čokoládový koláč s rybízem upéct, se dozvíte v článku s receptem. 🙂

Kokosove-mandlové sušenky

Tyhle kokosovo-mandlové sušenky jsou super jednoduché, křehké a voňavé. Mají máslovou chuť a voní po kokosu a mandlích. Můžete si je upéct k Velikonocům, Vánocům, pro návštěvu nebo jen tak pro radost či ke kávě. Já si je samozřejmě vždycky dopřála k šálku své milované černé kávy z french pressu a užívala si tuhle bezchybnou...

Krtkův dort

Když jsme byli s bráchou malí, mamka k bráchovým narozeninám vždycky koupila originální krabici Krtkova dortu a upekla ho. Pamatuju si, že jsme ho ještě ten den snědli. Milovala jsem tu kombinaci kakaového těsta, banánů a šlehačky, ale teď mě moc neláká představa, že něco peču ze směsi z krabice. Proto jsem si upekla krtkův...

Velikonoční beránek bez cukru

Já vím, už je pár dní po Velikonocích, takže jdu s křížkem po funuse, ale třeba vám tenhle recept přijde vhod pro ty příští svátky anebo si upečete beránka jen tak na chuť kdykoli. Ať je to, jak chce, na Velikonoce jsem opět pekla zdravější variantu – tvarohového beránka ze špaldové mouky a kompletně bez...