Cheesecake do skleničky

Když není čas ani nálada na pečení, i tak máte pořád hromadu možností, jak si připravit něco ke kávě a mlsání. Já o víkendu vyzkoušela tenhle nepečený, super rychlý a jednoduchý cheesecake s jahodami do sklenice. Za chvíli bylo hotovo a stálo to za to. Recept najdete v článku. 🙂

1. října je mezinárodní den kávy

Možná to víte, možná ne, ale káva má také svůj mezinárodní den. Není divu, vždyť je to jeden z nejoblíbenějších nápojů, kterého se denně vypijí asi dvě miliardy šálků po celém světě. Poznačte si do kalendářů datum 1. října, ať to můžete řádně oslavit nějakým voňavým a silným espressem. Na oslavu ještě přihodíme 7 zajímavých...

Dvoubarevný bezlepkový dort

Péct a následně mlsat se dá v pohodě i bez lepku a cukru a tento dvoubarevný lahodný dort je toho důkazem. Kakaový korpus, na něm dvě různobarevné vrstvy šlehačky a pomazánkového másla a navrch oříšky, to vůbec nezní špatně. 🙂 Recept najdete v článku. 

Kokosové muffiny s kousky čokolády

Nová trouba dorazila a já ji měla hned možnost otestovat, když jsem pekla tyhle kokosové muffiny s kousky čokolády na cestu do Chorvatska. Jsou provoněné kokosem, hořká čokoláda jim dodává ten správný říz a navíc jsou kompletně bez cukru a ze špaldové mouky. Recept najdete v článku. 

Tvarohový dort s malinami

Moje trouba se odporoučela a s ní i možnost si o tomto víkendu upéct něco dobrého ke kávě. Jenže bez víkendové mlsky by to nešlo, a tak jsem se přirozeně ihned porozhlédla po něčem dobrém a nepečeném. A napadl mě tvarohový dort. Babička mi ho vždy dělávala, hezky barevný a s meruňkami, já ho ale...

Osvěžující borůvkový koktejl

Venku panuje šílené vedro a nevím, jak to máte vy, ale já se v pravidelných intervalech ochlazuju zmrzlinou a cold brew. Taky jsem si připravila rychlý a příjemně osvěžující borůvkový koktejl, který sice nemá s kávou nic společného, ale říkala jsem si, že by se vám mohl hodit. 🙂 Recept najdete v článku. 

Kakaová buchta s tvarohem a pařížskou šlehačkou

Miluju pařížskou šlehačku a sem tam si ji dopřeju ke kávě k nějakému tomu zákusku nebo řezu. A tak tomu bylo i o tomto víkendu. Dostala jsem chuť na tvaroh a napadlo mě upéct kakaový bezlepkový korpus s tvarohovou vrstvou oslazenou medem a jako třešničku navrch přidat právě pařížskou šlehačku. Byla to dobrota. 🙂  Recept...

Skořicovo-kakaové raw kuličky

Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw...

Mění se při pražení obsah kofeinu v kávě?

Jedním z mýtů, které vesele kolují společností, je, že při pražení přichází kávové zrno postupně o obsah kofeinu. Podle této logiky by tedy světle pražená zrna měla mít více kofeinu a ta tmavá méně. Jenže… je tomu tak doopravdy? Více se dozvíte v článku. 🙂

Raw kuličky s burákovým máslem

Protože jsem si nedávno pekla granolu z burákového másla a trochu toho burákového másla mi zbylo, rozhodla jsem se ho zužitkovat pro nějakou tu víkendovou mlsku. Volba padla na raw kuličky z datlí, ke kterým jsem přidala holandské kakao a zmíněné burákové másla. A výsledek? Vynikající. Recept najdete v článku. 🙂