Jablka, tvarohová náplň alá cheesecake a k tomu křupavá drobenka s vlašskými ořechy. Zní to jako ideální mlska ke kávě? Pokud ano, v článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
na těsto:
250 gramů hladké nebo rýžové mouky
100 gramů třtinového cukru
180 gramů rozměklého másla
na tvarohovou vrstvu:
1 kelímek pomazánkového másla
1 kostka plnotučného tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
4 vejce
cukr nebo med na doslazení
na jablečnou vrstvu:
4 jablka
lžička mleté skořice
půl lžičky muškátového oříšku
na drobenku:
80 gramů hladké nebo rýžové mouky
půl hrnku drcených ovesných vloček
90 gramů třtinového cukru
70 gramů rozměklého másla
hrst nadrcených vlašských ořechu
Jak na to:
V míse smíchejte mouku s cukrem a rozměklým máslem, dokud nevznikne těsto, které svou konzistencí připomíná drobenku.
Těsto namačkejte na dno menšího plechu, který jste si předem vymazali a vysypali nebo vyložili pečicím papírem. Pečte asi 15 minut při 180 stupních.
Zatímco se těsto peče, připravte si tvarohovou náplň. V míse smíchejte pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, tvaroh a vejce a doslaďte cukrem nebo medem dle vlastních preferencí.
Tvarohovou náplň nalijte na upečené těsto a rovnoměrně rozprostřete.
Jablka oloupejte a nastrouhejte a smíchejte se skořicí a muškátovým oříškem. Navrstvěte je na tvarohovou náplň.
Nakonec si připravte drobenku. V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, cukr a máslo, dokud nevznikne hrubší drobenka. Zasypte jí vršek koláče a přidejte navrch také vlašské ořechy.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)