Jablečno-tvarohový koláč s drobenkou

Jablka, tvarohová náplň alá cheesecake a k tomu křupavá drobenka s vlašskými ořechy. Zní to jako ideální mlska ke kávě? Pokud ano, v článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na těsto:

  • 250 gramů hladké nebo rýžové mouky
  • 100 gramů třtinového cukru
  • 180 gramů rozměklého másla

na tvarohovou vrstvu:

  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 1 kostka plnotučného tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 4 vejce
  • cukr nebo med na doslazení

na jablečnou vrstvu:

  • 4 jablka
  • lžička mleté skořice
  • půl lžičky muškátového oříšku

na drobenku:

  • 80 gramů hladké nebo rýžové mouky
  • půl hrnku drcených ovesných vloček
  • 90 gramů třtinového cukru
  • 70 gramů rozměklého másla
  • hrst nadrcených vlašských ořechu

Jak na to:

  1. V míse smíchejte mouku s cukrem a rozměklým máslem, dokud nevznikne těsto, které svou konzistencí připomíná drobenku.
  2. Těsto namačkejte na dno menšího plechu, který jste si předem vymazali a vysypali nebo vyložili pečicím papírem. Pečte asi 15 minut při 180 stupních.
  3. Zatímco se těsto peče, připravte si tvarohovou náplň. V míse smíchejte pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, tvaroh a vejce a doslaďte cukrem nebo medem dle vlastních preferencí.
  4. Tvarohovou náplň nalijte na upečené těsto a rovnoměrně rozprostřete.
  5. Jablka oloupejte a nastrouhejte a smíchejte se skořicí a muškátovým oříškem. Navrstvěte je na tvarohovou náplň.
  6. Nakonec si připravte drobenku. V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, cukr a máslo, dokud nevznikne hrubší drobenka. Zasypte jí vršek koláče a přidejte navrch také vlašské ořechy.
  7. Koláč pečte dalších 40 až 45 minut.

Přeji pohodové mlsání. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.