Štítek: recepty

Limetkový cheesecake do skleničky

Cheesecakem se nikdy nic nezkazí. Existují desítky variací, takže si můžete zaexperimentovat s různými chuťovými nuancemi a kombinacemi. Navíc nejsou nijak složité na přípravu, nevyžadují mnoho ingrediencí a báječně se hodí ke kávě. A to platí také o osvěžujícím limetkovém cheesecaku co skleničky, který jsem mlsala o víkendu. V článku najdete recept. 🙂

Jogurtová panna cotta s borůvkami

Panna cotta si mě získala svou jemností a vůní vanilky, navíc v kombinaci s mými oblíbenými borůvkami nemá chybu a ke kávě ladí jedna báseň. Já si ji tentokrát ozvláštnila hustým řeckým jogurtem a výsledek mě mile překvapil. Recept najdete v článku. 🙂

Kokosovo-kakaová bezlepková bábovka

Není nad voňavou bábovku, kterou si můžeme dopřát k šálku kávy, že? Proto jsem se o víkendu pustila do takového malého experimentu – pečení bábovky bez lepku, zato s pořádnou dávkou kokosu, kakaa, čokolády a oříšků. Recept najdete v článku. 🙂

Raw Bounty kuličky

Stačí pár ingrediencí, které lze spočítat na prstech jedné ruky a voilá, raw Bounty kuličky vonící po kokosu a s nezbytnou čokoládovou polevou jsou na světě. Ke kávě jsou báječné, jen bohužel velmi rychle mizí. V článku najdete recept. 🙂

Čokoládový koláč z červené řepy

Čokoládu nikdy neodmítnu, umlsala bych se jí, kdyby mě nebrzdilo svědomí. O víkendu jsem si říkala, že by to něco čokoládového na mlsání chtělo, a tak jsem vyzkoušela tenhle čokoládový koláč z červené řepy s vydatnou smetanovo-čokoládovou polevou a překvapilo mě, jak je vláčný a prostě báječný. Recept najdete v článku.

Dýňové paštičky z Harryho Pottera

Halloween se kvapem blíží, a ať už ho slavíte nebo ne, možná máte chuť na nějakou dýňovou mlsku. V obou případech vás snad potěším. 🙂 O víkendu jsme s kamarády měli takovou menší halloweensky laděnou party a já si vzpomněla na Harryho Pottera a všechny ty báječné hostiny v předvečer všech svatých. Padly mi do oka Harryho oblíbené dýňové paštičky (neboli „pumpkin pasties“ v originále). Recept...

Skořicovo-kakaové raw kuličky

Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw kuličky se skořicí. Recept najdete v článku....

Granola s burákovým máslem a banánem

Nevím, jak vy, ale kupované musli mi nějak přestalo chutnat. Je sice křupavé, ale často přeslazené, a tak jsem si začla dělat granolu nebo musli doma. Tentokrát jsem vyzkoušela nezvyklou kombinaci burákového másla a banánu a stálo to za to. Mrkněte na recept. 🙂

Jahodovo-rebarborový koláč

Letošní úroda jahod a rebarbory právě dozrává a to znamená jedinečnou příležitost upéct si něco dobrého na zub! Kombinace jahod a rebarbory rozhodně stojí za to, zvlášť když si upečete koláč s čerstvým ovocem ze zahrádky. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. V článku najdete recept. 🙂

Kefírový koláč s rybízem a jablky

Kefír umí dodat buchtám a koláčům originální chuť, báječnou vláčnost a také krásně provoní celou kuchyň. S ovocem navíc tvoří skvělou kombinaci. O víkendu tedy padla volba na kefírový koláč, který jsem doplnila lehce nakyslým rybízem a sladkými jablky a posypala ho drobenkou. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Mrkněte na recept. 🙂