Štítek: recepty

Kakaový perník

Perník, to je klasika. Je krásně voňavý, vláčný a zmizí z plechu během chvilky. Já si tentokrát upekla kakaový perník a dopřála si ho s pořádnou vrstvou čokoládové polevy. Dali byste si ho ke kávě taky? Recept najdete v článku. 🙂

Jablečno-pudinkový dezert s čokoládovou polevou

Honí vás mlsná, ale nechce se vám vymýšlet nic složitého? Co takhle si zkusit připravit nějaký jednoduchý nepečený dezert? Já si udělala jablečno-pudinkovou mlsku s kopcem čokoládové polevy a sekanými ořechy. Zní to dobře? Recept najdete v článku. 🙂

Bezlepkový čokoládovo-smetanový dort s banány

Lehký čokoládový korpus, který připravíte z pár ingrediencí a dokonce k tomu ani není třeba mouka, a na něm banány a poctivá vrstva lahodné smetanové náplně ozdobené čokoládovými hoblinami a oříšky. Zní to dobře? Pokud byste si tenhle snadný dortík chtěli ke kávě upéct taky, v článku najdete recept. 🙂

Perníkový štrůdl s povidly

O víkendu jsem si upekla něco, co nazývám štrůdl, ale vlastně to štrůdl vůbec není. Je celý z perníku, uvnitř má povidlovou náplň a je neuvěřitelně dobrý. Můžete ho mlsat u kávy, dát si ho k snídani nebo jen tak, když vás honí mlsná. Recept najdete v článku. 🙂

Brownies s rozinkami a tvarohovou polevou

Brownies je pro milovníky čokolády něco jako svátek. I já brownies zbožňuju, i když už si raději dávám pozor, kolik kousků naráz si dám. 🙂 Tentokrát jsem si vyzkoušela brownies kapku ozvláštnit a přidala jsem trochu rumu pro aroma, rozinky a na vrch kopec tvarohové polevy. Zní to dobře? Recept najdete v článku.

Mrkvovo-jablečné muffiny s oříšky a čokoládou

Na muffinech je krásné, na kolik variací a způsobů si je můžete upéct. Tentokrát jsem vyzkoušela mrkvovo-jablečné těsto a dodala mu „šťávu“ vlašskými oříšky a kousky hořké čokolády, to vše navíc kompletně bez cukru. Po těch dvanácti kouscích se samozřejmě jen zaprášilo. Pokud na ně máte taky chuť, článku najdete recept. 🙂

Panna cotta s jahodami

Panna cottu si ke kávě dávám velice ráda, zvlášť proto, že její jemná vanilková chuť tak báječně kontrastuje s hořkostí kávy. A tak jsem si panna cottu připravila i doma, na vrch jsem přidala vrstvu jahod a čokoládové hoblinky a pochutnala si na ní u svého každodenního šálku. Pokud byste rádi následovali mého příkladu, tady máte recept. 🙂

Podmáslová buchta s rybízem a drobenkou

Při nákupu mi padl zrak na podmáslí a ihned jsem dostala obrovskou chuť na svou oblíbenou podmáslovou buchtu. Je úžasně vláčná, voní po podmáslí a skvěle ladí s lehce nakyslým rybízem a máslovou drobenkou. Zní to fajn? Upečte si podmáslovou buchtu taky! Recept najdete v článku.

Banánový chlebíček

Receptů na banánový chlebíček je všude plno, ale trvalo mi hodně dlouho, než jsem objevila ten svůj top. A o recept na ten nejlepší, báječně vláčný a voňavý banánový chlebíček bez cukru, zato plný ořechů a čokolády se s vámi samozřejmě ráda podělím, ať máte ke kávě co mlsat. 🙂

Domácí loupáky

Nikdy předtím mě nenapadlo si upéct loupáky doma. Vždycky jsem byla kdovíproč přesvědčená, že je to ten typ pečiva, který prostě doma nikdy neupeču tak dobře jako v pekárně, a nemá tedy cenu se obtěžovat. Chyba lávky! Domácí loupáky jsou nejen snadné na přípravu, ale chutnají stejně dobře nebo ještě lépe než ty kupované. A ta vůně, která se...