Štítek: recepty

Skořicovo-kakaové raw kuličky

Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw...

Granola s burákovým máslem a banánem

Nevím, jak vy, ale kupované musli mi nějak přestalo chutnat. Je sice křupavé, ale často přeslazené, a tak jsem si začla dělat granolu nebo musli doma. Tentokrát jsem vyzkoušela nezvyklou kombinaci burákového másla a banánu a stálo to za to. Mrkněte na recept. 🙂

Jahodovo-rebarborový koláč

Letošní úroda jahod a rebarbory právě dozrává a to znamená jedinečnou příležitost upéct si něco dobrého na zub! Kombinace jahod a rebarbory rozhodně stojí za to, zvlášť když si upečete koláč s čerstvým ovocem ze zahrádky. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. V článku najdete recept. 🙂

Kefírový koláč s rybízem a jablky

Kefír umí dodat buchtám a koláčům originální chuť, báječnou vláčnost a také krásně provoní celou kuchyň. S ovocem navíc tvoří skvělou kombinaci. O víkendu tedy padla volba na kefírový koláč, který jsem doplnila lehce nakyslým rybízem a sladkými jablky a posypala ho drobenkou. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Mrkněte na recept....

Čokoládový koláč s rybízem

Čokoláda a rybíz je kombinace, která se moc často nevidí. Poté, co jsem slupla čokoládový koláč s rybízem, musím rozhodně konstatovat, že je to velká škoda. Lehce nakyslý rybíz dodává chuti hořké čokolády ten správný říz a vůbec, uznejte sami. Jak si čokoládový koláč s rybízem upéct, se dozvíte v článku s receptem. 🙂

Pomerančový koláč

Ještě nikdy mě nenapadlo upéct si buchtu / koláč / dort s pomerančem a po tomto víkendovém mlsání se chytám za hlavu a nechápu proč. Pomeranč je totiž na pečení jako dělaný a rozhodně je zajímavou variantou vámi už stokrát vyzkoušených kombinací. Upekla jsem si tento pomerančový chlebíček s ořechy, čokoládou a také smetanovo čokoládovou...

Tvarohový sernik

Možná vám název „sernik“ nic neříká, a je to rozhodně škoda. Sernik nebo také sernik kralowski je totiž vynikající tvarohový koláč, se kterým se často setkáte v Polsku. Já ho poprvé ochutnala v Rusku ve školní jídelně a pak jsem pátrala, jak si tu dobrotu, po které jsem se mínila utlouct, upéct i doma. První...

Celozrnné sušenky s čokoládou

Není nic lepšího k mlsání u kávy a dobré knihy než křupavé sušenky s kousky čokolády. Ty, které jsem si upekla na víkend, byly plné semínek a oříšků a taky v nich není žádný cukr, takže bych je mohla s přimhouřeným okem označit za zdravé (čokoládu počítat nebudeme, co vy na to?). Navíc mi to...

Dvoubarevný tvarohový koláč

Tvaroh, spousta šlehačky a čokoláda. Nezní to jako skvělá kombinace? O víkendu jsem si upekla tenhle vynikající dvoubarevný tvarohový koláč a samozřejmě se s vámi ráda podělím. 🙂 Recept najdete v článku.

Vločkový koláč s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou

Ovesné vločky jsem doposud při pečení moc nevyužívala, ale pak mi došlo, jaká je to vlastně škoda. Dokáží už tolik ohrané recepty oživit a dodat jim nějakou novou chuťovou úroveň, takže upéct si variaci na řezy míša s vločkami se zdálo jako zajímavý nápad. A víte co? Dopadlo to více než dobře. 🙂 Recept najdete...