Brownies cheesecake s malinami

Milujete stejně jako já jak brownies plné čokolády, tak i tvarohovou chuť cheesecaku? A už jste je někdy zkusili spojit a upéct si brownies cheesecake? Já ano a výsledek mě velice mile překvapil. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

na brownies:

  • 250 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 125 gramů másla
  • 2 lžíce medu
  • 50 ml rumu
  • 2 vejce
  • 170 gramů hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 200 ml mléka

na cheesecake:

  • 200 gramů ricotty
  • 320 gramů smetanového sýra (Philadelphia, Lučina, Buko…)
  • 2 vejce
  • několik kapek citronové šťávy
  • 3 lžíce tekutého medu

na ozdobu:

  • dvě hrsti malin

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte brownies těsto. V menším hrnci rozpusťte čokoládu, máslo, med a rum a důkladně promíchejte. Odstavte z plamene a nechte trochu vychladnout.
  2. Do čokoládové směsi přimíchejte vejce.
  3. V míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a kakao – a tuto sypkou směs postupně přimíchejte k té tekuté spolu s mlékem.
  4. Těsto na brownies zatím dejte stranou a připravte si tvarohovou vrstvu na cheesecake. V míse smíchejte ricottu, smetanový sýr, med, citronovou šťávu a vejce.
  5. Do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč vlijte tři čtvrtiny těsta na brownies, na něj cheesecake vrstvu a nakonec zbylou čtvrtinu těsta na brownies. Lžící vytvořte mramorování na ozdobu a přidejte také maliny.
  6. Pečte v troubě při 180 stupních asi hodinu, dokud tvarohová vrstva neztuhne.

A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.