Americké cookies s čokoládou

V jednoduchosti je krása a americké cookies s kousky čokolády rozhodně na přípravu jednoduché jsou. Možná je to jen dobře, protože se po nich zapráší tak rychle, že za chvíli budete péct další. Zní to dobře a tyhle americké tradiční sušenky byste si rádi ke kávě upekli taky? V článku najdete recept. 😉

Co budete potřebovat:

  • 100 gramů másla pokojové teploty
  • půl hrnku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky
  • půl hrnku hladké jemné špaldové mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 gramů kvalitní čokolády na vaření nasekané na větší kousky

Jak na to:

  1. V míse utřete změklé máslo s cukrem a poté zapracujte vejce a mléko.
  2. V další míse smíchejte sypké suroviny: oba typy mouky, špetku soli a prášek do pečiva. Sypkou směs přidejte k té tekuté a zpracujte v těsto vařečkou nebo prsty. Těsto by mělo být tak akorát tuhé.
  3. Nakonec vmíchejte kousky čokolády.
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů a dva až tři plechy vyložte pečicím papírem (mně se to vešlo na tři).
  5. Pomocí lžíce vytvářejte bochánky velké asi jako golfový míček, klaďte je na plech dál od sebe a trošku je připlácněte.
  6. Pečte asi 10 až 15 minut dozlatova. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnali (sušenky jsou pak příliš tvrdé).

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.