Jablečno-tvarohový koláč s drobenkou
Jablka, tvarohová náplň alá cheesecake a k tomu křupavá drobenka s vlašskými ořechy. Zní to jako ideální mlska ke kávě? Pokud ano, v článku najdete recept. 🙂
Jablka, tvarohová náplň alá cheesecake a k tomu křupavá drobenka s vlašskými ořechy. Zní to jako ideální mlska ke kávě? Pokud ano, v článku najdete recept. 🙂
Kombinace čokolády a kokosu patří k těm, po kterých se míním utlouct. Není divu, že jsem velkým fandou tyčinky Bounty, nikdy mě ale nenapadlo upéct si něco podobného doma. Tedy až doteď a díky za to. Tenhle Bounty koláč je bez lepku, lze připravit i bez cukru, a stojí za hřích. V článku najdete recept. 🙂
Může být něco lepšího než muffiny? No jasně. Muffiny s pořádným kopcem polevy neboli takzvané cupcakes. Tentokrát jsem si upekla kakaovo-mrkvové cupcakes a doplnila je kakaovo-smetanovou polevou. Chtěli byste recept? 🙂
Není nad to si upéct pořádný dort na víkend a pak spokojeně umlsávat kousek po kousku u odpoledního šálku kávy. Tentokrát jsem se nijak neomezovala a upekla tenhle mrkvovo-ořechový dort s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou. Možná vypadá pracně, ale ve skutečnosti zase tolik není. V článku najdete recept.
Obecně perníčky moc nemusím, ale jak jsem zaslechla „čokoládové perníčky“, zpozorněla jsem a dala jim šanci. Jsou jednoduché, stačí pár ingrediencí a rozhodně stojí za ochutnání. Ke kávě se báječně hodí a můžete si je upéct i jako velikonoční cukroví, pokud máte nějaká ta vykrajovátka ve tvaru zajíčků či čtyřlístků. Recept najdete v článku.
Cheesecakem se nikdy nic nezkazí. Existují desítky variací, takže si můžete zaexperimentovat s různými chuťovými nuancemi a kombinacemi. Navíc nejsou nijak složité na přípravu, nevyžadují mnoho ingrediencí a báječně se hodí ke kávě. A to platí také o osvěžujícím limetkovém cheesecaku co skleničky, který jsem mlsala o víkendu. V článku najdete recept. 🙂
Panna cotta si mě získala svou jemností a vůní vanilky, navíc v kombinaci s mými oblíbenými borůvkami nemá chybu a ke kávě ladí jedna báseň. Já si ji tentokrát ozvláštnila hustým řeckým jogurtem a výsledek mě mile překvapil. Recept najdete v článku. 🙂
V úvodním článku jsme si představili umění latte art obecně, ale teorií se ještě nikdy nikdo nic nenaučil. Pojďme se tedy pustit do kreslení obrázků do mléčné pěny cappuccina a zkusit to s tím nejzákladnějším tvarem – jablíčkem. Jak na to? V článku najdete návod a tipy. 🙂
V předchozím článku jsme si představili umění kreslení obrázku do mléčné pěny cappuccina spíše v rovině teoretické, pojďme se tedy vrhnout na praxi a zkusit si do pěny nakreslit tvar srdce. V článku najdete návod a tipy, jak nejlépe na to. 🙂
Není nad voňavou bábovku, kterou si můžeme dopřát k šálku kávy, že? Proto jsem se o víkendu pustila do takového malého experimentu – pečení bábovky bez lepku, zato s pořádnou dávkou kokosu, kakaa, čokolády a oříšků. Recept najdete v článku. 🙂