Panna cotta si mě získala svou jemností a vůní vanilky, navíc v kombinaci s mými oblíbenými borůvkami nemá chybu a ke kávě ladí jedna báseň. Já si ji tentokrát ozvláštnila hustým řeckým jogurtem a výsledek mě mile překvapil. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
200 gramů čerstvých nebo mražených borůvek
2 lžíce medu
150 ml smetany ke šlehání
želatina
zrníčka z vanilkového lusku, pár kapek vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
350 gramů hustého řeckého jogurtu
Jak na to:
Mražené nebo čerstvé borůvky dejte do hrnce, oslaďte medem a povařte. Poté touto borůvkovou směsí naplňte dno skleniček.
Zahřejte smetanu a přidejte želatinu připravenou podle návodu na balení.
Smetanu odstavte z plamene a přidejte k ní jogurt. Důkladně promíchejte a nakonec přidejte vanilkový extrakt, zrníčka z lusku nebo vanilkový cukr (toho můžete dát klidně více, záleží na vašich preferencích).
Pannu cottu přidejte do skleniček (pokud borůvky pustily hodně šťávy, vytvoří se vám krásné žíhání na stěně skleniček) a dejte na několik hodin do ledničky ztuhnout.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)