Limetkový cheesecake do skleničky

Cheesecakem se nikdy nic nezkazí. Existují desítky variací, takže si můžete zaexperimentovat s různými chuťovými nuancemi a kombinacemi. Navíc nejsou nijak složité na přípravu, nevyžadují mnoho ingrediencí a báječně se hodí ke kávě. A to platí také o osvěžujícím limetkovém cheesecaku co skleničky, který jsem mlsala o víkendu. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • balíček koka sušenek
  • 50 gramů másla
  • 200 gramů mascarpone
  • 250 gramů sýru Lučina
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 100 gramů plnotučného tvarohu
  • 1 limetka
  • cukr nebo med k doslazení
  • nalámané oříšky a čokoládové hoblinky na ozdobu

Jak na to:

  1. Koka sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť namačkejte na dno skleniček.
  2. Ušlehejte šlehačku a poté přimíchejte mascarpone, Lučinu a tvaroh.
  3. Do tvarohové směsi vymačkejte šťávu z limetky, důkladně promíchejte a poté doslaďte cukrem nebo medem dle svých preferencí.
  4. Skleničky naplňte tvarohovou směsí a ozdobte oříšky a čokoládovými hoblinkami.
  5. Dejte do ledničky ztuhnout.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.