Miluju tu jemnou smetanovou chuť panna cotty ovoněnou vanilkou, a ani tentokrát jsem neodolala. A jelikož jsem měla doma maliny ze zahrádky a borůvky, panna cottu jsem si trošku ozvláštnila. Chtěli byste ji taky vyzkoušet a pochutnat si u kávy? V článku najdete recept. 
Klasický tvarohový dort si většinou dávám s meruňkami nebo broskvemi, ale proč ho trochu neozvláštnit a nedát si namísto toho s jahodami a přidat čokoládu (protože tou nikdy nic nezkazíte)? A víte co? Výsledek stál za to. V článku najdete recept. 
Rebarbora si mě svou lehce nakyslou výraznou chutí naprosto získala, a tak každý rok vyhlížím, kdy už budu moci rebarboru sklidit ze zahrádky a upéct si zase nějaký ten koláč. Tentokrát jsem zvolila osvědčenou kombinaci rebarbory, tvarohu a voňavé drobenky. Zní to skvěle? V článku najdete recept. 
Perník, to je klasika. Je krásně voňavý, vláčný a zmizí z plechu během chvilky. Já si tentokrát upekla kakaový perník a dopřála si ho s pořádnou vrstvou čokoládové polevy. Dali byste si ho ke kávě taky? Recept najdete v článku. 
Honí vás mlsná, ale nechce se vám vymýšlet nic složitého? Co takhle si zkusit připravit nějaký jednoduchý nepečený dezert? Já si udělala jablečno-pudinkovou mlsku s kopcem čokoládové polevy a sekanými ořechy. Zní to dobře? Recept najdete v článku. 
Lehký čokoládový korpus, který připravíte z pár ingrediencí a dokonce k tomu ani není třeba mouka, a na něm banány a poctivá vrstva lahodné smetanové náplně ozdobené čokoládovými hoblinami a oříšky. Zní to dobře? Pokud byste si tenhle snadný dortík chtěli ke kávě upéct taky, v článku najdete recept. 
O víkendu jsem si upekla něco, co nazývám štrůdl, ale vlastně to štrůdl vůbec není. Je celý z perníku, uvnitř má povidlovou náplň a je neuvěřitelně dobrý. Můžete ho mlsat u kávy, dát si ho k snídani nebo jen tak, když vás honí mlsná. Recept najdete v článku. 
Brownies je pro milovníky čokolády něco jako svátek. I já brownies zbožňuju, i když už si raději dávám pozor, kolik kousků naráz si dám.
Tentokrát jsem si vyzkoušela brownies kapku ozvláštnit a přidala jsem trochu rumu pro aroma, rozinky a na vrch kopec tvarohové polevy. Zní to dobře? Recept najdete v článku.
Na muffinech je krásné, na kolik variací a způsobů si je můžete upéct. Tentokrát jsem vyzkoušela mrkvovo-jablečné těsto a dodala mu „šťávu“ vlašskými oříšky a kousky hořké čokolády, to vše navíc kompletně bez cukru. Po těch dvanácti kouscích se samozřejmě jen zaprášilo. Pokud na ně máte taky chuť, článku najdete recept. 
Panna cottu si ke kávě dávám velice ráda, zvlášť proto, že její jemná vanilková chuť tak báječně kontrastuje s hořkostí kávy. A tak jsem si panna cottu připravila i doma, na vrch jsem přidala vrstvu jahod a čokoládové hoblinky a pochutnala si na ní u svého každodenního šálku. Pokud byste rádi následovali mého příkladu, tady máte recept. 