Kakaový perník

Perník, to je klasika. Je krásně voňavý, vláčný a zmizí z plechu během chvilky. Já si tentokrát upekla kakaový perník a dopřála si ho s pořádnou vrstvou čokoládové polevy. Dali byste si ho ke kávě taky? Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 lžíce povidel
  • 1 lžíce medu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 balení čokoládového pudinku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 balení prášku do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 2,5 hrnku mléka

na čokoládovou polevu:

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 120 gramů čokolády na vaření

Jak na to:

  1. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěný kokosový olej, med a povidla a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  2. V další míse si smíchejte všechny sypké ingredience – oba typy mouky, pudinkový prášek, prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao a skořici – a tuto sypkou směs postupně vmíchejte k tekuté směsi střídavě s mlékem.
  3. Těsto vlijte do předem vymazaného a kokosem vysypaného plechu a dejte péct do trouby vyhřáté na 175 stupňů asi 40 minut.
  4. Perník nechte vychladnout a mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu a kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni a pak polevou polijte perník. Dejte do ledničky ztuhnout.

A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.