Perníkový štrůdl s povidly

O víkendu jsem si upekla něco, co nazývám štrůdl, ale vlastně to štrůdl vůbec není. Je celý z perníku, uvnitř má povidlovou náplň a je neuvěřitelně dobrý. Můžete ho mlsat u kávy, dát si ho k snídani nebo jen tak, když vás honí mlsná. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 gramů kokosového nebo třtinového cukru
  • 280 hladké špaldové mouky
  • lžička perníkového koření
  • půl lžičky jedlé sody
  • půl lžičky prášku do perníku
  • lžíce medu
  • lžíce změklého másla
  • švestková povidla

Jak na to:

  1. V míse ušlehejte vejce s oběma cukry.
  2. Do mísy s rozšlehanými vejci přidejte ostatní ingredience kromě povidel – mouku, perníkové koření, sodu, prášek do perníku, med a máslo – a pořádně zapracujte rukama do těsta.
  3. Těsto přendejte na vál a ještě chvíli hněťte, dokud nemá tu správnou konzistenci. Poté ho rozválejte na obdélníky o rozměrech asi 10 x 20 centimetrů.
  4. Obdélníky potřete štědrou vrstvou povidel, ale vynechte okraje. Srolujte je a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem okrajem dolů, aby se vám „štrůdly“ nerozšklebily.
  5. Pečte při 130 stupních asi 25 až 30 minut dozlatova.
  6. A je hotovo!

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.