Jablečno-pudinkový dezert s čokoládovou polevou

Honí vás mlsná, ale nechce se vám vymýšlet nic složitého? Co takhle si zkusit připravit nějaký jednoduchý nepečený dezert? Já si udělala jablečno-pudinkovou mlsku s kopcem čokoládové polevy a sekanými ořechy. Zní to dobře? Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 5 jablek
  • 3 kusy hřebíčku
  • půl lžičky skořice
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce cukru
  • 100 gramů hořké čokolády
  • půl kelímku zakysané smetany
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Jak na to:

  1. Okrájejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte do hrnce, přidejte skořici a hřebíček, podlijte trochou vody a rozvařte, dokud jablka nezměknou.
  2. V 1 decilitru vody rozmíchejte vanilkový pudink a pokud sladíte, lžíci cukru. Pudink přimíchejte k jablkům a za míchání vařte asi minutu, dokud směs nezhoustne.
  3. Jablečný pudink rozdělte do misek nebo skleniček.
  4. Mezitím rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a odstavte z plamene. Přimíchejte k ní zakysanou smetanu, čokoládovou polevu rozdělte do skleniček a posypte ořechy.
  5. A je hotovo. Dezert můžete dát do ledničky, ale nejlepší je ho spořádat hned.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.