V předchozím článku jsme si řekli vše, co potřebujete vědět o caffè latte macchiatu. Chybí vám už jen návod, jak si takové vynikající caffè latte macchiato připravit doma i s jeho fotogenickými třemi vrstvami a lahodnou chutí. Naučte se ho připravit doma stejně dobře jako barista ve vaší oblíbené kavárně. 🙂
Mléko dole, uprostřed proužek kávy a nahoře mléčná pěna. To je caffè latte macchiato. Oblíbili si ho zejména ti, kdo mají radši slabší, spíše mléčnou kávu, a komu nestačí pár doušků espressa, zato si s oblibou dopřeje pořádný kotel svého oblíbeného kávového nápoje. Pojďme si caffè late macchiato představit. 🙂
Na webu už jsem publikovala článek o tom, jak by mělo vypadat pravé cappuccino a jak si ho připravit z espressa s pomocí kávovaru. Pokud ale doma kávovar nemáte a chcete si přesto udělat cappuccino, můžete zkusit tuhle „domácí“ verzi s pomocí alternativních metod přípravy kávy. Pojďme na to. 🙂
Cappuccino. Jemný a lahodný kávový nápoj z dílny italských mistrů, ve kterém je více mléka než kávy. Jaká je jeho historie, jak se připravuje a jak ho poznáte? A jak se cappuccino liší od caffé latte? To vše se dozvíte v článku.
V předchozím článku jsme si řekli vše, co o espressu potřebujete vědět, a v tomto příspěvku se zaměříme pouze na jeho přípravu. Ta má mnohá úskalí a vyžaduje cvik a praxi, ale s trochou cviku i toho správného vybavení ji s přehledem zvládnete i doma. Co tedy všechno k přípravě espressa potřebujete a jak na to?
Na kávě je skvělé, že si můžete dopřát stovky různých variací, vyzkoušet tolik příchutí, na které si jen vzpomenete a obohatit si její už tak skvělou chuť o další rozměry a chuťové nuance. S čím vším je možné kávu kombinovat, abychom si náš kávový rituál co nejvíce zpestřili? To si povíme v tomto článku.
Ještě než se pustíme do návodů, jak si připravit domácí cappuccino, café latte a další druhy kávových nápojů s mlékem, měli bychom si něco říct o mléčné pěně. Ta je totiž mnohdy nezbytnou součástí daných kávových variací. Jak si doma udělat mléčnou pěnu a jaký napěňovač mléka si vybrat? Jaké mléko je ke šlehání nejvhodnější? To vše se dozvíte v dalším...
Nejspíš jste si už všimli, že tady moc českému turkovi nefandím. V tomhle článku vám řeknu proč a proč byste měli dát šanci alternativním přípravám kávy. Pojďme na to. 🙂
Protiváhou alternativních metod přípravy kávy jsou domácí kávovary. Pokud chcete do kávy zainvestovat více peněz a ušetřit si více či méně práce při přípravě, pak jsou kávovary pro vás tím pravým. Ale pozor, ne všechny vám nabídnou kvalitní kávu. Jak si tedy vybrat ten správný kávovar pro vás?
Ne každý ocení běžný kávovar. Existují tací, kteří si svou kávu rádi „odpracují“, nebo ti, kteří vyhledávají všelijaké alternativní způsoby přípravy kávy a s oblibou experimentují. A pak jsou tu ti, kteří milují to pravé a jediné italské espresso, ale nechtějí si pořídit drahý kávovar. Pro takové jedince mám dobrou zprávu: jde to! Pojďme si představit ruční pákový...