Ze zahrady jsme si domů odnesli hromadu jablek a lámali si hlavu, co s nimi. Trochu jsem zapátrala na internetu, nechala se inspirovat a výsledkem je tenhle báječný jablečný smetanový koláč. Je sice trochu pracnější, ale rozhodně stojí za tu námahu. Navíc si ho můžete upéct úplně bez cukru. Recept najdete v článku.
Dostala jsem chuť na raw kuličky, ale těch z datlí už jsem dělala tolik, že jsem se rozhodla pro trochu jiný základ – švestky. Sladkou chuť sušených švestek jsem pak zkombinovala s čokoládou, smetanou a mákem a provonila ji rumem. A výsledek? Raw kuličky zmizely nadsvětelnou rychlostí, protože jsem je chodila ujídat snad každou půlhodinu. Vyzkoušejte je taky, recept najdete v článku.
Když není čas ani nálada na pečení, i tak máte pořád hromadu možností, jak si připravit něco ke kávě a mlsání. Já o víkendu vyzkoušela tenhle nepečený, super rychlý a jednoduchý cheesecake s jahodami do sklenice. Za chvíli bylo hotovo a stálo to za to. Recept najdete v článku. 🙂
Péct a následně mlsat se dá v pohodě i bez lepku a cukru a tento dvoubarevný lahodný dort je toho důkazem. Kakaový korpus, na něm dvě různobarevné vrstvy šlehačky a pomazánkového másla a navrch oříšky, to vůbec nezní špatně. 🙂 Recept najdete v článku.
Nová trouba dorazila a já ji měla hned možnost otestovat, když jsem pekla tyhle kokosové muffiny s kousky čokolády na cestu do Chorvatska. Jsou provoněné kokosem, hořká čokoláda jim dodává ten správný říz a navíc jsou kompletně bez cukru a ze špaldové mouky. Recept najdete v článku.
Moje trouba se odporoučela a s ní i možnost si o tomto víkendu upéct něco dobrého ke kávě. Jenže bez víkendové mlsky by to nešlo, a tak jsem se přirozeně ihned porozhlédla po něčem dobrém a nepečeném. A napadl mě tvarohový dort. Babička mi ho vždy dělávala, hezky barevný a s meruňkami, já ho ale vyzkoušela v kombinaci s malinami a jen se po něm zaprášilo. Recept najdete...
Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw kuličky se skořicí. Recept najdete v článku....
Protože jsem si nedávno pekla granolu z burákového másla a trochu toho burákového másla mi zbylo, rozhodla jsem se ho zužitkovat pro nějakou tu víkendovou mlsku. Volba padla na raw kuličky z datlí, ke kterým jsem přidala holandské kakao a zmíněné burákové másla. A výsledek? Vynikající. Recept najdete v článku. 🙂
Kefír umí dodat buchtám a koláčům originální chuť, báječnou vláčnost a také krásně provoní celou kuchyň. S ovocem navíc tvoří skvělou kombinaci. O víkendu tedy padla volba na kefírový koláč, který jsem doplnila lehce nakyslým rybízem a sladkými jablky a posypala ho drobenkou. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Mrkněte na recept. 🙂
Tyhle kokosovo-mandlové sušenky jsou super jednoduché, křehké a voňavé. Mají máslovou chuť a voní po kokosu a mandlích. Můžete si je upéct k Velikonocům, Vánocům, pro návštěvu nebo jen tak pro radost či ke kávě. Já si je samozřejmě vždycky dopřála k šálku své milované černé kávy z french pressu a užívala si tuhle bezchybnou kombinaci. Upečete si je taky? V článku najdete recept....