Cheesecake do skleničky

Když není čas ani nálada na pečení, i tak máte pořád hromadu možností, jak si připravit něco ke kávě a mlsání. Já o víkendu vyzkoušela tenhle nepečený, super rychlý a jednoduchý cheesecake s jahodami do sklenice. Za chvíli bylo hotovo a stálo to za to. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat na 4 menší skleničky:

  • tři balení Bebe dobré ráno (oříškové s medem)
  • 40 gramů rozpuštěného másla
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 250 gramů zmražených jahod (buďto v celku nebo zpracovaných)
  • med na oslazení

Jak na to:

  1. Nejdřív vložte zmražené jahody do hrnce s troškou vody a nechte vařit, dokud se ovoce nerozpustí. Oslaďte dle vlastních preferencí jednou až dvěma lžícemi medu a míchejte, dokud vám nevznikne jahodová omáčka. Nechte ji vychladnout.
  2. Pak si připravíme sušenkový korpus. Všechny bébéčka rozdrťte na drobky (buďto v míse vlastními silami nebo v robotu), co nejvíce to půjde. Sypkou směs potom smíchejte s rozpuštěným máslem a vytvořte sušenkovou drobenku.
  3. Nakonec smíchejte v míse tvaroh s ricottou a citronovou šťávou a oslaďte jednou až dvěma pořádnými lžícemi medu (záleží, jak moc sladké vám to chutná).
  4. Tak, všechny vrstvy připraveny, teď už je jen navrstvit. Na dno sklenek nasypejte sušenkovou drobenku a trochu umačkejte, na ni dejte tvarohovou vrstvu, na ni zbytek sušenkové drobenky, na ni zbytek tvarohové směsi a na závěr jahody.
  5. Dejte do ledničky zchladit a pak se do toho můžete pustit.
  6. P.S. Tenhle cheesecake skvěle vypadá v dvoustěnných sklenicích (viz foto). Seženete je v různých velikostech tady. I káva v nich vypadá báječně!

Přejeme krásný zbytek léta a pohodové mlsání! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *