Švestkovo-čokoládové raw kuličky

Dostala jsem chuť na raw kuličky, ale těch z datlí už jsem dělala tolik, že jsem se rozhodla pro trochu jiný základ – švestky. Sladkou chuť sušených švestek jsem pak zkombinovala s čokoládou, smetanou a mákem a provonila ji rumem. A výsledek? Raw kuličky zmizely nadsvětelnou rychlostí, protože jsem je chodila ujídat snad každou půlhodinu. Vyzkoušejte je taky, recept najdete v článku. 

 

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů sušených švestek
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 50 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce máku
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 až 4 lžíce kokosu na zahuštění a obalení kuliček
  • pokud sladíte, můžete použít cukr nebo med (ale švestky jsou sladké dost, takže není třeba více sladit, řekla bych) 🙂

Jak na to:

  1. Omyjte sušené švestky a zpracujte je v robotu v hladkou hmotu. Pokud nemáte robot, stačí je nakrájet na malé kousky a rozmělnit, aby se vám dobře zpracovávaly.
  2. V kastrůlku nechte rozpustit čokoládu se smetanou a pak vychladnout.
  3. K švestkové hmotě přidejte rum, mák, kakao a nakonec i čokoládovou směs a spojte dohromady.
  4. Nakonec přisypejte část kokosu a zpracujte, aby vám vznikla hmota, která se nerozpadá, drží pohromadě a dobře se z ní dělají kuličky.
  5. Tvarujte kuličky, obalujte je v kokosu a až je hotovo, nechte je v lednici ztuhnout.
  6. Pak už se můžete pustit do té nejpříjemnější části – mlsání.

Tak ať vám chutná. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.