Kokosové muffiny s kousky čokolády

Nová trouba dorazila a já ji měla hned možnost otestovat, když jsem pekla tyhle kokosové muffiny s kousky čokolády na cestu do Chorvatska. Jsou provoněné kokosem, hořká čokoláda jim dodává ten správný říz a navíc jsou kompletně bez cukru a ze špaldové mouky. Recept najdete v článku. 

 

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • půl hrnku kokosového oleje
  • půl hrnku celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 3 pořádné lžíce medu
  • 150 gramů zakysané smetany
  • tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Jak na to:

  1. V míse smíchejte vejce s kokosovým olejem do hladké hmoty.
  2. K mouce přidejte prášek do pečiva a sůl a tuto sypkou hmotu postupně přimíchávejte do mísy s tekutou směsí.
  3. Oslaďte medem (případně cukrem, záleží na vašich preferencích) a přimíchejte i kokos a zakysanou smetanu. Těsto by mělo být hezky vláčné, ani řídké, ani příliš tuhé. Popřípadě ho zahustěte kokosem nebo nařeďte zakysanou smetanou.
  4. Nakonec přidejte i čokoládu nasekanou na malé kousky.
  5. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin. Dejte péct asi na 25 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.