Protože jsem si nedávno pekla granolu z burákového másla a trochu toho burákového másla mi zbylo, rozhodla jsem se ho zužitkovat pro nějakou tu víkendovou mlsku. Volba padla na raw kuličky z datlí, ke kterým jsem přidala holandské kakao a zmíněné burákové másla. A výsledek? Vynikající. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:
- 2 hrsti datlí
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 velká lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce burákového másla
Jak na to:
- Aby se nám s datlemi lépe pracovalo, omyjeme je a necháme je v teplé vodě změknout.
- Až datle dostatečně změknou, je potřeba z nich udělat mazlavý základ pro raw kuličky. Můžete je nastrouhat na struhadle, rozmělnit vidličkou nebo rozmačkat v prstech.
- K datlové hmotě přidejte burákové máslo, kokosový olej nebo máslo, kokos a kakao a zpracujte v tužší poddajnou hmotu, ze které tvarujte kuličky.
- Kuličky dejte do ledničky ztuhnout a pak se do nich můžete pustit.
Tak ať vám chutná. 😉