Slaví někdo z vašich blízkých narozeniny a vy byste mu rádi upekli dort? Já řešila stejné dilema, a nakonec jsem se rozhodla upéct takovou narozeninovou a vymazlenější verzi tradičního Míša dortu. Výsledek měl úspěch a oslavenec se oblizuje ještě teď. Recept najdete v článku. 🙂
Honí vás mlsná a vám se nechce nic péct? V tom případě je pro vás tenhle nepečený mandlový nugát z mletých mandlí plný medu a oříšků tím pravým. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Recept najdete v článku. 🙂
Možná to máte taky tak. Nakoupím spoustu banánů s tím, že se to přece za chvíli sní, ale nakonec mi jich hned několik zbyde a začnou nebezpečně hnědnout. Přece je ale nevyhodím. V takové chvíli lze udělat jediné: něco si z nich upéct. Tentokrát jsem zvolila tenhle rychlý a vláčný banánový koláč s čokoládovou polevou. Byl vynikající! Chtěli byste recept? Najdete ho...
Černý rybíz se nedávno zařadil mezi jeden z mých nejoblíbenějších druhů ovoce na pečení. Jeho sladkokyselá chuť je prostě v buchtách a muffinech výborná a když ji navíc zkombinujete s čokoládou, nedá se odolat. O víkendu jsem si upekla muffiny o něco zdravěji ze špaldové mouky, místo cukru osladila medem a nesměl samozřejmě chybět ani černý rybíz a čokoláda. A byly vynikající! V článku najdete recept. 🙂
Když na vás zrovna přijde mlsná, mnohdy nemáte čas ani chuť se pouštět do složitých příprav či pečení, prostě sáhnete po tom, co je po ruce. Pak jsou tu ale jednoduché dezerty do skleničky, které vám moc času nezaberou a vážně stojí za to. Třeba tenhle smetanový dezert s malinami, borůvkami, čokoládou, Baileys a kešu ořechy. V článku najdete recept. 🙂
Když vás honí mlsná, často nemáte moc času vymýšlet, co s tím dělat. Proto se hodí mít po ruce rychlé a snadné recepty, jako je tento. Čokoládová pěna z mascarpone je neskutečně dobrá, její příprava vám však zabere pár minut. Taky vám můžu garantovat, že stejně rychle zmizí. Recept najdete v článku. 🙂
Pro donuty mám slabost, zvlášť pro ty se štědrou vrstvou čokolády. Ještě nikdy mě ale nenapadlo si je usmažit doma, což jsem o víkendu napravila. Navíc je jich příprava překvapivě snadná . Chcete si domácí donuty také vyzkoušet? Recept najdete v článku. 🙂
Vůni perníku miluju a mám ji spojenou se sychravým podzimním počasím nebo s Vánoci. Jelikož za okny řádí mlhy, listí žloutne a snáší se k zemi a Vánoce jsou také skoro za dveřmi, moje volba víkendového mlsání byla jasná. Upekla jsem si vynikající a voňavý perníkový závin plněný povidly a ořechy. Recept najdete v článku. 😉
Jestli v gastronomii existuje symbol podzimu, pak je dýně nejžhavějším kandidátem. Už jste ji vyzkoušeli nasladko v kombinaci s čokoládou? Já ano, upekla jsem si tyhle parádní dýňové brownies a nemůžu si spojení čokolády a dýně vynachválit. Recept na dýňové brownies najdete v článku. 🙂
Rok 2020 nám zatím velice rád hází klacky pod nohy, ale nevím jak vy, já si Vánoce vzít nenechám a hodlám si je pořádně užít. A jako vždy, když se přiblíží vánoční čas, jsem dala dohromady pár tipů na vánoční dárky, pokud máte doma milovníka kávy nebo jste sami kávomilové a hledáte inspiraci, co si přát pod stromeček. Tak...