Špaldové muffiny s černým rybízem

Černý rybíz se nedávno zařadil mezi jeden z mých nejoblíbenějších druhů ovoce na pečení. Jeho sladkokyselá chuť je prostě v buchtách a muffinech výborná a když ji navíc zkombinujete s čokoládou, nedá se odolat. O víkendu jsem si upekla muffiny o něco zdravěji ze špaldové mouky, místo cukru osladila medem a nesměl samozřejmě chybět ani černý rybíz a čokoláda. A byly vynikající! V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 100 gramů tekutého medu
  • 130 gramů rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka
  • kelímek řeckého jogurtu
  • 2,5 hrnku hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek černého rybízu
  • 30 gramů kvalitní čokolády na vaření

Jak na to?

  1. Ve velké míse smíchejte vejce, med, rozpuštěné máslo, mléko a jogurt.
  2. V menší míse smíchejte sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek a sodu.
  3. Postupně přimíchejte sypké ingredience k tekuté směsi, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte více mléka.
  4. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a spolu s černým rybízem vmíchejte do těsta.
  5. Formu na muffiny vyložte košíčky a plňte je zhruba do dvou třetin těstem.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 až 35 minut.

Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.