Narozeninový Míša dort

Slaví někdo z vašich blízkých narozeniny a vy byste mu rádi upekli dort? Já řešila stejné dilema, a nakonec jsem se rozhodla upéct takovou narozeninovou a vymazlenější verzi tradičního Míša dortu. Výsledek měl úspěch a oslavenec se oblizuje ještě teď. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 160 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 80 gramů másla
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky

na tvarohovou vrstvu:

  • 500 gramů plnotučného tvarohu (já použila 250 gramů v kostce a 250 gramů ve vaničce)
  • 4 lžíce tekutého medu na oslazení
  • 100 gramů rozpuštěného másla

na čokoládovou polevu:

  • 130 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 100 gramů zakysané smetany
  • jedno balení lentilek
  • narozeninová svíčky či svíčky

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte těsto na korpus. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, promíchejte a nechte zchladnout.
  2. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do mísy, přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
  3. Těsto nalijte do předem vymazané a kokosem vysypané dortové formy a pečte asi 20 až 25 minut při 180 stupních. Nechte korpus vychladnout.
  4. Pak si připravte tvarohovou náplň. V míse smíchejte oba tvarohy s medem a po částech přimíchejte i rozpuštěné máslo.
  5. Tvarohovou náplň natřete na čokoládový korpus a hezky zarovnejte.
  6. A nakonec rozpusťte čokoládu na polevu ve vodní lázni, odstavte z plamene a dobře promíchejte se zakysanou smetanou.
  7. Polevu opatrně natřete na tvarohovou vrstvu do všech stran a uhlaďte.
  8. Dejte do ledničky ztuhnout.
  9. Než dort předáte oslavenci, ozdobte ho kolem okraje lentilkami a případně narozeninovými svíčkami.

Přeji pohodové mlsání u dortu a kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.