Čokoládová pěna z mascarpone

Když vás honí mlsná, často nemáte moc času vymýšlet, co s tím dělat. Proto se hodí mít po ruce rychlé a snadné recepty, jako je tento. Čokoládová pěna z mascarpone je neskutečně dobrá, její příprava vám však zabere pár minut. Taky vám můžu garantovat, že stejně rychle zmizí. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 125 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 gramů mascarpone
  • velká hrst lískových ořechů

Jak na to:

  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout.
  2. Ušlehejte šlehačku.
  3. V jiné míse smíchejte mascarpone s rozpuštěnou čokoládou a nakonec opatrně vmíchejte šlehačku.
  4. Čokoládovou pěnu rozdělte do misek či skleniček a ozdobte nasucho opraženými lískovými ořechy.
  5. Dejte do ledničky vychladnout (anebo se do toho rovnou pusťte, pokud vám mlsná nedá pokoj).

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.