Dýňové brownies

Jestli v gastronomii existuje symbol podzimu, pak je dýně nejžhavějším kandidátem. Už jste ji vyzkoušeli nasladko v kombinaci s čokoládou? Já ano, upekla jsem si tyhle parádní dýňové brownies a nemůžu si spojení čokolády a dýně vynachválit. Recept na dýňové brownies najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • dýně hokkaido
  • 50 ml mléka + na případné zředění těsta
  • 1 hrnek hladké mouky (může být i špaldová, kterou jsem použila já)
  • špetka soli
  • lžička prášku do pečiva
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 200 gramů čokolády na vaření
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička skořice
  • půl lžičky mletého koriandru
  • půl lžičky mletého muškátového oříšku

Jak na to:

  1. Nejprve si připravte dýňové pyré. Dýni očistěte, vydlabejte semínka a nakrájejte na větší kousky. Rozprostřete je na plech na pečicí papír a dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 20 minut. Poté rozměklou dýni vyndejte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím si připravte těsto. V míse smíchejte sypké ingredience: mouku, sůl, prášek do pečiva.
  3. V další míse přimíchejte k rozpuštěnému a zchladlému máslu cukru a potom postupně vejce jedno po druhém. Nakonec přimíchejte i sypkou směs, dokud nevznikne těsto.
  4. Těsto rozdělte na poloviny. Do jedné z půlek vmíchejte kakao a rozpuštěnou čokoládu. Pokud je těsto příliš tuhé, zřeďte ho několika lžicemi mléka.
  5. Dýni rozmixujte s 50 ml mléka dohladka. Přidejte skořici, koriandr a muškátový oříšek a dýňové pyré vmíchejte do druhé poloviny těsta. Pokud je výsledné těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky.
  6. Plech vymažte a vysypte strouhaným kokosem. Poté do něj střídavě lžící přidávejte čokoládové a dýňové těsto, aby vám brownies hezky hrálo barvami.
  7. Pečte asi 40 až 55 minut (v závislosti od toho, jakou máte troubu, či jak řídké nebo tuhé máte těsto) při 180 stupních.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.