O letošních Vánocích jsem si zase upekla tradiční vánoční štolu a snídala ji během svátků a dopřávala si ji s nutelou, když mě honila mlsná. Teď je sice pár dní po Vánocích (já to prostě na Vánoce nikdy nestihnu), ale nevidím důvod, proč si tyhle svátky klidu a míru ještě trochu neprodloužit a tuhle tvarohovou vánoční štolu si také neupéct. Je vynikající...
Banány jsou přirozeně sladké a chuťově výrazné, takže chlebíček z nich upečený není třeba tolik sladit, a přesto má báječnou chuť. Doplnila jsem ho také vlašskými ořechy a kousky čokolády a parádní mlska ke kávě byla na světě. To vše bez cukru a bez lepku. V článku najdete recept. 🙂 Co budete potřebovat: 3 zralé banány 130 gramů změklého másla 2 lžíce medu...
Čokoláda si s kávou velmi dobře rozumí (nemluvě o tom, že si velmi dobře rozumí i se mnou), a tak jí nikdy nepohrdnu. Dostala jsem chuť na něco nepečeného a čokoládového, takže slovo dostal tenhle vynikající a na přípravu jednoduchý čokoládový krém s „lotuskami“. V článku najdete recept. 🙂
Dobrým makovcem nikdy nepohrdnu, mák zkrátka nikdy nezklame. Někde tu mám recept na bezlepkový hruškový makovec, ale tentokrát jsem měla chuť na ten nejtradičnější z tradičních a ozvláštnila ho jahodovou marmeládou. Máte chuť upéct si ho taky ke kávě? V článku najdete recept. 🙂
Ráda ochutnávám a objevuji zrnkovou kávu z celého světa, různých značek i z různých pražíren, abych si rozšířila obzory, ale také pokračovala v hledání kávomilského svatého grálu. Tentokrát jsem vyzkoušela zrnkovou kávu Caffè Montenero Amore, kterou mi k ochutnání poslal milý tým z CoffeeExperts.cz. Jaké mám dojmy a jak mi jejich káva chutná, se dozvíte v recenzi.
Za měsíc tu máme opět Vánoce a s nimi možnost udělat radost někomu blízkému a milovanému. A co když ten blízký člověk je kávomil tělem a duší a vy si lámete hlavu, jaký dárek by mu mohl přijít vhod? Pak mám pro vás pět zajímavých tipů na vánoční dárky pro milovníky kávy. Vyberte ten pravý. 🙂
Podzim patří dýním, a tak jsem se nechala inspirovat a upekla si tenhle vynikající dýňový koláč. Je příjemně sladký a korpus máslový a křehký. Jen pozor, je poměrně sytý, tak abyste se ho nepřejedli. Já ho mlsala s mými kamarády na naší tradiční halloweenské party, ale určitě se hodí i jen tak na chuť ke kávě. 🙂 Recept najdete v článku.
Sága s názvem „co budu s takovou hromadou jablek ze zahrady dělat“ pokračuje. Tentokrát jsem se pustila do jablečné bábovky a pojala to bezlepkově a bez cukru. Bábovka je vláčná, plná oříšků a rozinek a vůbec, skvěle se hodí k víkendové kávě. Recept najdete v článku.
Čokoládu nikdy neodmítnu, umlsala bych se jí, kdyby mě nebrzdilo svědomí. O víkendu jsem si říkala, že by to něco čokoládového na mlsání chtělo, a tak jsem vyzkoušela tenhle čokoládový koláč z červené řepy s vydatnou smetanovo-čokoládovou polevou a překvapilo mě, jak je vláčný a prostě báječný. Recept najdete v článku.
Halloween se kvapem blíží, a ať už ho slavíte nebo ne, možná máte chuť na nějakou dýňovou mlsku. V obou případech vás snad potěším. 🙂 O víkendu jsme s kamarády měli takovou menší halloweensky laděnou party a já si vzpomněla na Harryho Pottera a všechny ty báječné hostiny v předvečer všech svatých. Padly mi do oka Harryho oblíbené dýňové paštičky (neboli „pumpkin pasties“ v originále). Recept...