Makovec s marmeládou

Dobrým makovcem nikdy nepohrdnu, mák zkrátka nikdy nezklame. Někde tu mám recept na bezlepkový hruškový makovec, ale tentokrát jsem měla chuť na ten nejtradičnější z tradičních a ozvláštnila ho jahodovou marmeládou. Máte chuť upéct si ho taky ke kávě? V článku najdete recept. 🙂

 

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 velké lžíce medu
  • 1 hrnek mletého máku
  • půl hrnku žitné mouky
  • jeden a půl hrnku rýžové mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka soli
  • jahodová marmeláda

 

Jak na to:

  1. V míse smíchejte vejce s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Přidejte i šťávu z citronu.
  2. V druhé míse smíchejte všechny sypké ingredience: oba typy mouky, kypřicí prášek, sůl, mák. Postupně tuto sypkou směs přimíchávejte k té tekuté střídavě s mlékem, dokud nevznikne vláčné těsto.
  3. Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 35 minut při 170 stupních.
  4. Až makovec vychladne, potřete ho jahodovou marmeládou a můžete se do něj pustit.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *