Bezlepkový banánový chlebíček

Banány jsou přirozeně sladké a chuťově výrazné, takže chlebíček z nich upečený není třeba tolik sladit, a přesto má báječnou chuť. Doplnila jsem ho také vlašskými ořechy a kousky čokolády a parádní mlska ke kávě byla na světě. To vše bez cukru a bez lepku. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 3 zralé banány
  • 130 gramů změklého másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 190 gramů rýžové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 2 až 3 řady čokolády na vaření

Jak na to:

  1. Banány v misce rozmačkejte vidličkou. 
  2. Máslo prošlehejte s medem a postupně přidejte vejce, nakonec i rozmačkané banány.
  3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a vše přisypte k tekuté směsi a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. 
  4. Nakonec přimíchejte i nasekané oříšky a kousky čokolády. 
  5. Pečte ve formě na chléb nebo srnčím hřbetu vyloženém pečicím papírem asi hodinu při 160 stupních. Pokud po hodině pečení na špejli stále ulpívá těsto, pečte o něco déle. 

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.