Banánový chlebíček

Receptů na banánový chlebíček je všude plno, ale trvalo mi hodně dlouho, než jsem objevila ten svůj top. A o recept na ten nejlepší, báječně vláčný a voňavý banánový chlebíček bez cukru, zato plný ořechů a čokolády se s vámi samozřejmě ráda podělím, ať máte ke kávě co mlsat. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 velké lžíce tekutého medu
  • 110 gramů rozměklého másla
  • 4 banány
  • 1 a půl lžíce citronové šťávy
  • 285 gramů jemné špaldové mouky
  • špetka soli
  • lžička jedlé sody
  • lžička skořice
  • 90 ml mléka
  • velká hrst vlašských ořechů
  • 80 gramů kvalitní čokolády na vaření nebo hořké čokolády

Jak na to:

  1. V míse rozmačkejte vidličkou banány, přidejte vejce, med, citronovou šťávu a rozměklé máslo a vyšlehejte dohladka.
  2. V jiné míse si smíchejte sypké ingredience (mouku, sůl, sodu a skořici) a začněte je střídavě s mlékem postupně přimíchávat k tekuté směsi.
  3. Nakonec do těsta přidejte na malé kousky nalámanou čokoládu a ořechy a promíchejte.
  4. Vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte při 180 stupních minimálně hodinu. (Mně se banánový chlebíček pekl dokonce hodinu a půl, záleží na typu trouby.) Kontrolujte špejlí, zda už je hotový. Pokud vám na povrchu začne nebezpečně hnědnout až černat, ale ještě není upečený, přikryjte ho pečicím papírem, aby se vám nepřipálil.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.