Pomerančový chlebíček s čokoládou

Pořád máme pomerančovou zimní sezónu a vitamin C nikdy neškodí doplnit, a tak jsem si řekla, že vyzkouším zase něco nového a upeču si pomerančový chlebíček s čokoládou navrch. Máte chuť si taky takhle zamlsat u kávy? Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 3 velké lžíce medu
  • 100 gramů změklého nebo rozpuštěného másla
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 2 sladké pomeranče
  • 175 gramů rýžové mouky
  • 75 gramů žitné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 gramů čokolády na vaření

Jak na to:

  1. Máslo důkladně prošlehejte s medem, zakysanou smetanou a vejci.
  2. Z obou pomerančů vymačkejte šťávu a přimíchejte ke směsi. Dobře umytou kůru z jednoho pomeranče (jen tu oranžovou část) nastrouhejte a také přimíchejte ke směsi.
  3. V míse smíchejte oba typy mouky s práškem do pečiva a špetkou soli a tuto sypkou směs vmíchejte k tekuté směsi, dokud vám nevznikne vláčné těsto.
  4. Těsto vlijte do předem vymazeného a kokosem vysypaného srnčího hřbetu nebo formy na chléb podlouhlého typu. Pečte asi 50 minut při 180 stupních. Pokud do chlebíčku píchnete špejlí, měla by být čistá a suchá.
  5. Až chlebíček trochu zchladne, nastrouhejte na jeho hřbet čokoládu a nechte vychladnout.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.