Štítek: recept

Tvarohový dort s pařížskou šlehačkou

Nevím, jak vy, ale když slyším „pařížská šlehačka“, rozsvítí se mi oči. A taky mi došlo, že už jsem si ji dlouho nedopřála, a tak o víkendu padla volba právě na ni. Upekla jsem tenhle parádní dort s bezlepkovým čokoládovým korupusem, tvarohovou náplní a pařížskou šlehačkou na vrchu. Nezní to skvěle? Recept najdete v článku.

Hraběnčiny řezy ze špaldové mouky a bez cukru

Zbožňuju, jak se mi hraběnčiny řezy vždy rozpouští na jazyku. Vůně jablek, skořice, vlašské oříšky a nadýchaný bílý sníh. Co na tom nemilovat? Tentokrát jsem si vyzkoušela upéct hraběnčiny řezy ve zdravější variatně bez cukru a ze špaldové mouky a dopadlo to výborně. Pokud také chcete mlsat o něco zdravěji, mrkněte na recept.

Skořicovo-kakaové sušenky

Už je měsíc po Vánocích a cukroví už taky určitě jako já máte vyzobané do posledního drobku. Jestli vám ale chybí něco dobrého na ukusování ke kávě, proč si neupéct tyhle jednoduché a voňavé skořicovo-kakaové sušenky? S trochou nadsázky mohli označit za zdravější mlsání a navíc při pečení to opravdu voní jako o Vánocích. Vyzkoušejte je taky. 🙂

Vánoční štola

Vánoce už jsou sice za námi, ale to neznamená, že si je nemůžete o trochu prodloužit a upéct si tuhle vynikající vánoční štolu s rozinkami a ořechy. Já osobně rozhodně nemám nic proti, když moje oblíbené svátky nemusí skončit s příchodem nového roku, a vesele si dál budu snídat vánoční štolu s čerstvým máslem nebo nutellou a hrnkem kávy. V článku najdete recept. 🙂

Išelské cukroví

Vánoce už jsou skoro za dveřmi, ale možná ještě nemáte napečeno nebo hledáte inspiraci na cukroví, které by mohlo oživit váš každoroční vánoční repertoár. Jedním z mých nejoblíbenějších kousků je Išelské cukroví, protože kombinaci kakaového křehkého těsta slepeného Nutellou, politého čokoládou a s mandlí nebo vlašským ořechem uprostřed prostě neodolám. V článku najdete recept. 🙂

Tvarohový chlebíček s čokoládou a ořechy

Ještě než jsem se o víkendu dala do pečení cukroví, do kterého se budu moci zakousnout stejně až za dva týdny o Štědrém dni, neodpustila jsem si upéct si i nějakou tu víkendovou mlsku ke kávě. Tentokrát jsem zvolila tvaroh, čokoládu a ořechy, mou oblíbenou kombinaci, a upekla si tvarohový chlebíček. V článku najdete recept. 🙂

Ricottový dezert s makovou čepičkou

Nedávno jsem ve své oblíbené kavárně ochutnala nevšední kombinaci ricotty a máku a ihned mi zachutnala. Takže o víkendu jsem mrkla do ledničky, naznala, že by se z jejího obsahu dalo něco vykouzlit a výsledkem je tenhle báječný ricottový dezert s Koka sušenkami, kapkou rumu a makovou čepičkou. V článku najdete recept. 🙂

Maková buchta se švestkami a podmáslím

Teplé počasí se nám pomalu překulilo v zachmuřený a upršený podzim, to ale neznamená, že si pořád nemůžeme užít trochu toho léta. Zašla jsem na trh, vyhlédla si krásné čerstvě nasbírané švestky ze zahrádky a rozhodla se, že z nich něco upeču. A pak mě napadlo, že s mákem tvoří švestky zajímavou kombinaci, nemluvě o podmáslí, které jsem našla v ledničce. Výsledkem je tahle...

Čokoládovo-tvarohový koláč

Čokoláda mě vždycky potěší a zahřeje na duši, takže tento víkend padla volba na ni. A vzala jsem to opravdu poctivě, protože tenhle koláč je samá čokoláda. Plus k tomu má nahoře ještě jemnou tvarohovo-kokosovou vrstvu, no prostě mňamka. A to vše bez mouky a cukru. Mrkněte na recept. 🙂

Espresso freddo: ledová káva v Řecku

Když vycestujete někam do zahraničí, brzy zjistíte, že jiný kraj, jiný mrav, jiná káva. Jsou země, kde v nabídce kaváren narazíte kromě známého cappuccina či café latté na kávové nápoje, jejichž jméno vám nic neříká. Mě takto mátlo třeba Řecko, kde jsem si mohla objednat espresso freddo nebo také cappuccino freddo a lámala jsem si hlavu, jak se liší...