Tvarohový chlebíček s čokoládou a ořechy

Ještě než jsem se o víkendu dala do pečení cukroví, do kterého se budu moci zakousnout stejně až za dva týdny o Štědrém dni, neodpustila jsem si upéct si i nějakou tu víkendovou mlsku ke kávě. Tentokrát jsem zvolila tvaroh, čokoládu a ořechy, mou oblíbenou kombinaci, a upekla si tvarohový chlebíček. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 100 gramů rozměklého másla
  • 2 velká vejce
  • plná hrst datlí (pokud nesladíte cukrem) nebo 85 gramů cukru krupice
  • kostka plnotučného tvarohu (250 gramů)
  • pár kapek šťávy z citronu
  • 5 vrchovatých lžic špaldové nebo hladké mouky
  • špetka soli
  • lžička kypřícího prášku
  • dvě řady čokolády na vaření nebo mléčné či hořké čokolády dle vašich preferencí
  • hrst lískových oříšků

 

Jak na to:

  1. Pokud sladíte cukrem, utřete cukr s máslem a přimíchejte žloutky. Pokud sladíte datlemi, datle si nejdříve namočte v horké vodě, aby vám změkly. Po chvíli je nakrájejte na malé kousky a spolu se žloutky a lžící vody rozmixujte do hladké hmoty (já používám malý mixér na smoothies).
  2. Poté do směsi přimíchejte tvaroh a přidejte pár kapek citronové šťávy. Mixujte do hladka.
  3. Poté postupně přimíchávejte mouku, do které jste vmíchali sůl a prášek do pečiva.
  4. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta. Těsto by mělo být vláčné a načechrané. Pokud je tuhé, přimíchejte trochu mléka nebo horké vody.
  5. Nakonec přimíchejte oříšky a čokoládu nasekanou na kousky.
  6. Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy na chlebíček nebo do srnčího hřbetu větší velikosti a pečte asi hodinu při teplotě 180 stupňů, dokud není špejle zapíchnutá to těsta čistá a suchá.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *