Skořicovo-kakaové sušenky

Už je měsíc po Vánocích a cukroví už taky určitě jako já máte vyzobané do posledního drobku. Jestli vám ale chybí něco dobrého na ukusování ke kávě, proč si neupéct tyhle jednoduché a voňavé skořicovo-kakaové sušenky? S trochou nadsázky mohli označit za zdravější mlsání a navíc při pečení to opravdu voní jako o Vánocích. Vyzkoušejte je taky. 🙂

 

Co budete potřebovat?

  • 200 gramů špaldové mouky
  • 200 gramů kokosu
  • 100 gramů cukru (pokud byste rádi zdravější verzi a méně sladíte, pak ho nahraďte 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru)
  • 2 lžíce kakaa
  • půl lžíce skořice
  • 200 gramů změklého másla
  • 1 vejce

Jak na to?

  1. Na vále zpracujte kokos, máslo, kakao, skořici, vejce, mouku a cukr do hladkého těsta. Pokud máte čas, dejte ho na několik hodin vychladit do ledničky.
  2. Těsto vyválejte asi do tloušťky půl centimetru a vykrajujte z něj kolečka. Sušenky klaďte kousek od sebe na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky můžete popřípadě ozdobit mandlí nebo nějak vyšperkovat podle vlastních preferencí.
  3. Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů několik minut podle typu trouby. Dejte pozor, ať je nepřipálíte, jsou docela tenké, takže se pečou rychle. Až se kuchyň krásně provoní, blíží se čas je vyndat z trouby.
  4. Nechte vychladnout a uležet a pak se do nich s chutí můžete pustit, nejlépe ke kávě. Podle preferencí je můžete slepit marmeládou nebo nutelou či je uzobávat jen tak. 😉

Přejeme dobré mlsání! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *