Moje trouba se odporoučela a s ní i možnost si o tomto víkendu upéct něco dobrého ke kávě. Jenže bez víkendové mlsky by to nešlo, a tak jsem se přirozeně ihned porozhlédla po něčem dobrém a nepečeném. A napadl mě tvarohový dort. Babička mi ho vždy dělávala, hezky barevný a s meruňkami, já ho ale vyzkoušela v kombinaci s malinami a jen se po něm zaprášilo. Recept najdete...
Protože jsem si nedávno pekla granolu z burákového másla a trochu toho burákového másla mi zbylo, rozhodla jsem se ho zužitkovat pro nějakou tu víkendovou mlsku. Volba padla na raw kuličky z datlí, ke kterým jsem přidala holandské kakao a zmíněné burákové másla. A výsledek? Vynikající. Recept najdete v článku. 🙂
Černý rybíz je pro pečení různých mlsek skvělý. Nejenže má takovou netradiční lehce nakyslou chuť, která se skvěle kombinuje se sladšími ingrediencemi, ale umí také pořádně osvěžit. A tak jsem si o víkendu upekla tenhle tvarohový koláč s čerstvým rybízem ze zahrádky. Upečte si ho taky, v článku najdete recept. 🙂
Ke kávě nemusíte mlsat jen koláče, buchty, sušenky nebo zákusky, ale i klidně něco nepečeného. Takové pěny, krémy nebo mousse se také k našemu nejoblíbenějšímu nápoji skvěle hodí a jako bonus jsou velmi rychle hotové. Tentokrát jsem vyzkoušela netradiční, ale zatraceně dobrou kombinaci šlehačky, Lipánka, pomazánkového másla a nastrouhané čokolády. Mrkněte na recept. 🙂
Tyhle kokosovo-mandlové sušenky jsou super jednoduché, křehké a voňavé. Mají máslovou chuť a voní po kokosu a mandlích. Můžete si je upéct k Velikonocům, Vánocům, pro návštěvu nebo jen tak pro radost či ke kávě. Já si je samozřejmě vždycky dopřála k šálku své milované černé kávy z french pressu a užívala si tuhle bezchybnou kombinaci. Upečete si je taky? V článku najdete recept....
Když jsme byli s bráchou malí, mamka k bráchovým narozeninám vždycky koupila originální krabici Krtkova dortu a upekla ho. Pamatuju si, že jsme ho ještě ten den snědli. Milovala jsem tu kombinaci kakaového těsta, banánů a šlehačky, ale teď mě moc neláká představa, že něco peču ze směsi z krabice. Proto jsem si upekla krtkův dort po domácku a troufám si tvrdit,...
Já vím, už je pár dní po Velikonocích, takže jdu s křížkem po funuse, ale třeba vám tenhle recept přijde vhod pro ty příští svátky anebo si upečete beránka jen tak na chuť kdykoli. Ať je to, jak chce, na Velikonoce jsem opět pekla zdravější variantu – tvarohového beránka ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Zní to jako něco, čemu...
Sušenky jsou fajn. Můžete si je upéct na tisíc způsobů, jsou křupavé, voňavé a vždy mi trochu připomínají Vánoce. Tak proč si je zase neupéct ke kávě? Tentokrát jsem se pustila do báječně máslových a lehce kokosem provoněných sušenek bez cukru ze špaldové mouky, takže s přimhouřenýma očima tuhle mlsku můžeme označit i za zdravou. Recept najdete v článku. 🙂
Bábovka je klasika. Vzpomínám si, jak ji máma o víkendu vytáhla z trouby a pak nám celé dny báječně sladce voněla kuchyně. Už dlouho jsem si bábovku neupekla, a tak jsem se do toho pustila tuto sobotu. Rozhodla jsem se ale vyzkoušet trochu jiný než ten tradiční recept a místo mouky přidat ovesné vločky. Dopadlo to skvěle a navíc je to velmi...
Někdy prostě na složité pečení není čas, naštěstí ale existuje spousta jednoduchých, zato hříšně dobrých mlsek, které si můžete upéct, aniž by vám to zabralo celé dopoledne. Tyhle jednoduché mini rohlíčky z listového těsta s nutelou jsou právě takovou mlskou. Recept najdete v článku. 🙂