Velikonoční beránek bez cukru

Já vím, už je pár dní po Velikonocích, takže jdu s křížkem po funuse, ale třeba vám tenhle recept přijde vhod pro ty příští svátky anebo si upečete beránka jen tak na chuť kdykoli. Ať je to, jak chce, na Velikonoce jsem opět pekla zdravější variantu – tvarohového beránka ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Zní to jako něco, čemu byste rádi dali šanci? Pak mám pro vás recept. 🙂

 

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 50 gramů rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 banán
  • velká hrst datlí
  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • 180 gramů špaldové mouky
  • špetka soli
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • lžička skořice
  • lžíce rumu na provonění
  • volitelně můžete přidat oříšky, kousky čokolády a rozinky

 

Jak na to?

  1. Datle předem namočte do horké vody, aby změkly.
  2. Oloupejte banán a nakrájejte ho na menší kolečka. Spolu s měkkými datlemi a trochou vody nakrájenými na co nejmenší kousky ho v mixéru nebo smoothie makeru rozmixujte do hladké hmoty.
  3. Sladkou hmotu smíchejte s vejci, kokosovým olejem, tvarohem, skořicí, rumem a solí.
  4. Postupně přimíchávejte mouku s práškem do pečiva a nakonec přidejte oříšky, rozinky nebo čokoládu dle vlastních preferencí.
  5. Těsto dejte do předem vymazané a vysypané formy beránka a pečte zhruba 25 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Přejeme dobrou chuť! 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.