Máslové kokosové sušenky

Sušenky jsou fajn. Můžete si je upéct na tisíc způsobů, jsou křupavé, voňavé a vždy mi trochu připomínají Vánoce. Tak proč si je zase neupéct ke kávě? Tentokrát jsem se pustila do báječně máslových a lehce kokosem provoněných sušenek bez cukru ze špaldové mouky, takže s přimhouřenýma očima tuhle mlsku můžeme označit i za zdravou. Recept najdete v článku. 🙂

 

Co budete potřebovat?

  • 100 gramů změklého másla
  • 1 vejce
  • 3 velké lžíce medu
  • 250 gramů špaldové mouky
  • mouka na pomoučnění válu
  • 40 gramů strouhaného kokosu

 

Jak na to?

  1. Změklé máslo a med rozšlehejte a pak k nim postupně přidávejte vejce. Šlehejte dohladka.
  2. K máslové směsi přidejte mouku a kokos a zpracujte (rukama, vařečkou… jak vám to vyhovouje) v hladké konzistentní těsto.
  3. Těsto zabalte do sáčku nebo potravinářské folie a nechte v ledničce odpočívat alespoň půl hodiny.
  4. Těsto pak vyválejte do tloušťky asi 3-5 milimetrů a vykrajujte z něj různé tvary podle vašich preferencí. Jednotlivé kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem blízko sebe. Sušenky se nijak neroztečou, takže se nemusíte bát, že se vám spojí dohromady.
  5. Pečte při 160 stupních asi 10 až 15 minut, dokud na okrajích nezačnou sušenky zlátnout.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *