Sušenky jsou fajn. Můžete si je upéct na tisíc způsobů, jsou křupavé, voňavé a vždy mi trochu připomínají Vánoce. Tak proč si je zase neupéct ke kávě? Tentokrát jsem se pustila do báječně máslových a lehce kokosem provoněných sušenek bez cukru ze špaldové mouky, takže s přimhouřenýma očima tuhle mlsku můžeme označit i za zdravou. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat?
- 100 gramů změklého másla
- 1 vejce
- 3 velké lžíce medu
- 250 gramů špaldové mouky
- mouka na pomoučnění válu
- 40 gramů strouhaného kokosu
Jak na to?
- Změklé máslo a med rozšlehejte a pak k nim postupně přidávejte vejce. Šlehejte dohladka.
- K máslové směsi přidejte mouku a kokos a zpracujte (rukama, vařečkou… jak vám to vyhovouje) v hladké konzistentní těsto.
- Těsto zabalte do sáčku nebo potravinářské folie a nechte v ledničce odpočívat alespoň půl hodiny.
- Těsto pak vyválejte do tloušťky asi 3-5 milimetrů a vykrajujte z něj různé tvary podle vašich preferencí. Jednotlivé kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem blízko sebe. Sušenky se nijak neroztečou, takže se nemusíte bát, že se vám spojí dohromady.
- Pečte při 160 stupních asi 10 až 15 minut, dokud na okrajích nezačnou sušenky zlátnout.
Přejeme dobrou chuť. 😉