Štítek: kávové nápoje

Už jste ochutnali redespresso?

Minulý týden jsem si udělala menší výlet za památkami a krásnou přírodou do Žďáru nad Sázavou a navštívila i zdejší zámek a zámeckou kavárnu. Kromě svého oblíbeného prodlouženého espressa mě v nabídce zaujalo i redespresso. Zvědavost mi nakonec nedala a za chvíli už jsem tenhle načervenalý voňavý nápoj ochutnávala. Co tedy redespresso je a proč ho také vyzkoušet?

Espresso freddo: ledová káva v Řecku

Když vycestujete někam do zahraničí, brzy zjistíte, že jiný kraj, jiný mrav, jiná káva. Jsou země, kde v nabídce kaváren narazíte kromě známého cappuccina či café latté na kávové nápoje, jejichž jméno vám nic neříká. Mě takto mátlo třeba Řecko, kde jsem si mohla objednat espresso freddo nebo také cappuccino freddo a lámala jsem si hlavu, jak se liší...

5 kávových podivností z celého světa

Co národ, to jiné chutě, o čemž se za chvíli přesvědčíme. Někdo rád klasické italské espreso připravené podle přísných standardů, někdo zase rád experimentuje. Někdy však výsledek experimentu zní poněkud zvláštně nebo v horších případech jako něco, co by se vám moc ochutnávat nechtělo. Pojďme si představit pět z nich. 

Flat white – „australské cappuccino“

V nabídce kaváren v poslední době přibyla nová a možná trochu záhadná položka „flat white“. Na první pohled tenhle kávový nápoj připomíná křížence mezi cappuccinem a latté. Obvykle se servíruje ve sklence nebo hrnečku, obsahuje mléko a na vrchu ho zdobí mléčná pěna s obrazcem latté art. Jak se v tom tedy vyznat? Co je to flat white?

Domácí cappuccino s čokoládou a muškátovým oříškem

Omrzelo vás připravovat si každý den tu samou kávu? Chcete ochutnat něco nového? Pak se podívejte na tento recept, který je výsledkem jednoho z mých domácích experimentů. Domácí cappuccino s čokoládou a muškátovým oříškem je vážně dobré a navíc velice jednoduché.

Espresso se nepovedlo? Čtěte, jak to udělat líp

Udělat espresso je někdy přímo vědní disciplína. Příprava espressa chce cvik, praxi, šikovnou ruku a správné vybavení. Pokud ho děláte poprvé, je možné, že se vám nepovede. Nemusíte ale zoufat. V tomhle článku vám poradíme, v čem bude nejspíš zakopaný pes a jak to příště udělat lépe.

Vše, co jste chtěli vědět o mexické kávě

O tom, jak skvělý nápoj káva je, svědčí i to, že se s ní setkáte v každém koutu světa. Krásné je na tom to, že každý národ má tu svou variantu, specialitu, na kterou vlastní „patent“. Irové mají svou irskou kávu, Řekové mají frappé a Italové své precizní espresso. Teď pojďme společně zavítat na americký kontinent do Mexika a říct si něco o mexické kávě.

Vše, co jste chtěli vědět o ledové kávě

Léto je tady a s ním v kavárnách roste obliba ledových variant kávových nápojů. Kdo by si také v takovém parnu a horku užíval teplou kávu? Místo toho se radši zchladíme kombinací zmrzliny, ledu a šlehačky. Pojďme se podívat ledové kávě na zoubek. Nezapomeneme ani na recept, který vám prozradí, jak si ledovou kávu připravit v pohodlí domova.

Vše, co jste chtěli vědět o irské kávě

Irská káva patří k oblíbeným kávovým nápojům s alkoholem, a to nejen u nás. Prodloužené espresso je říznuté irskou whiskey s cukrem a zdobí se také šlehačkou. Kombinace je to vážně skvělá.

Vše, co jste chtěli vědět o alžírské kávě

Alžírská káva patří k nejoblíbenějším kávovým nápojům s alkoholem u nás. Není divu, kdo by odolal kombinaci jemného vaječného koňaku a kávy s pořádným kopcem pravé šlehačky?