Já vím, už je pár dní po Velikonocích, takže jdu s křížkem po funuse, ale třeba vám tenhle recept přijde vhod pro ty příští svátky anebo si upečete beránka jen tak na chuť kdykoli. Ať je to, jak chce, na Velikonoce jsem opět pekla zdravější variantu – tvarohového beránka ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Zní to jako něco, čemu...
Sušenky jsou fajn. Můžete si je upéct na tisíc způsobů, jsou křupavé, voňavé a vždy mi trochu připomínají Vánoce. Tak proč si je zase neupéct ke kávě? Tentokrát jsem se pustila do báječně máslových a lehce kokosem provoněných sušenek bez cukru ze špaldové mouky, takže s přimhouřenýma očima tuhle mlsku můžeme označit i za zdravou. Recept najdete v článku. 🙂
Bábovka je klasika. Vzpomínám si, jak ji máma o víkendu vytáhla z trouby a pak nám celé dny báječně sladce voněla kuchyně. Už dlouho jsem si bábovku neupekla, a tak jsem se do toho pustila tuto sobotu. Rozhodla jsem se ale vyzkoušet trochu jiný než ten tradiční recept a místo mouky přidat ovesné vločky. Dopadlo to skvěle a navíc je to velmi...
Ještě nikdy mě nenapadlo upéct si buchtu / koláč / dort s pomerančem a po tomto víkendovém mlsání se chytám za hlavu a nechápu proč. Pomeranč je totiž na pečení jako dělaný a rozhodně je zajímavou variantou vámi už stokrát vyzkoušených kombinací. Upekla jsem si tento pomerančový chlebíček s ořechy, čokoládou a také smetanovo čokoládovou polevou. Stojí to za vyzkoušení? Recept najdete v článku.
Zbožňuju, jak se mi hraběnčiny řezy vždy rozpouští na jazyku. Vůně jablek, skořice, vlašské oříšky a nadýchaný bílý sníh. Co na tom nemilovat? Tentokrát jsem si vyzkoušela upéct hraběnčiny řezy ve zdravější variatně bez cukru a ze špaldové mouky a dopadlo to výborně. Pokud také chcete mlsat o něco zdravěji, mrkněte na recept.
Už je měsíc po Vánocích a cukroví už taky určitě jako já máte vyzobané do posledního drobku. Jestli vám ale chybí něco dobrého na ukusování ke kávě, proč si neupéct tyhle jednoduché a voňavé skořicovo-kakaové sušenky? S trochou nadsázky mohli označit za zdravější mlsání a navíc při pečení to opravdu voní jako o Vánocích. Vyzkoušejte je taky. 🙂
Ještě než jsem se o víkendu dala do pečení cukroví, do kterého se budu moci zakousnout stejně až za dva týdny o Štědrém dni, neodpustila jsem si upéct si i nějakou tu víkendovou mlsku ke kávě. Tentokrát jsem zvolila tvaroh, čokoládu a ořechy, mou oblíbenou kombinaci, a upekla si tvarohový chlebíček. V článku najdete recept. 🙂
Přišel čas upéct si zase švestkový koláč. Švestek jsem si z trhu přinesla dost a víkend bez příjemného rituálu mlsání u kávy by nebyl tím pravým ořechovým, zvlášť když už se dny krátí a je čím dál chladněji. A tak jsem si upekla koláč bez cukru, s mým oblíbeným ovocem, vonící po másle a s hromadou křupavé drobenky. Recept najdete v článku.