Zbožňuju, jak se mi hraběnčiny řezy vždy rozpouští na jazyku. Vůně jablek, skořice, vlašské oříšky a nadýchaný bílý sníh. Co na tom nemilovat? Tentokrát jsem si vyzkoušela upéct hraběnčiny řezy ve zdravější variatně bez cukru a ze špaldové mouky a dopadlo to výborně. Pokud také chcete mlsat o něco zdravěji, mrkněte na recept.
Už je měsíc po Vánocích a cukroví už taky určitě jako já máte vyzobané do posledního drobku. Jestli vám ale chybí něco dobrého na ukusování ke kávě, proč si neupéct tyhle jednoduché a voňavé skořicovo-kakaové sušenky? S trochou nadsázky mohli označit za zdravější mlsání a navíc při pečení to opravdu voní jako o Vánocích. Vyzkoušejte je taky. 🙂
Každé upražené zrnko kávy, které se semele a zalije horkou vodou, aby posléze přistálo jako voňavý kofeinový nápoj ve vašem šálku, musí nejdříve ujít obrovský kus cesty. Kávová zrna nepochází ze sáčku či balení v supermarketech, ale rostou, zrají. A my si teď o kávě jakožto rostlině řekneme víc.
Vánoce už jsou sice za námi, ale to neznamená, že si je nemůžete o trochu prodloužit a upéct si tuhle vynikající vánoční štolu s rozinkami a ořechy. Já osobně rozhodně nemám nic proti, když moje oblíbené svátky nemusí skončit s příchodem nového roku, a vesele si dál budu snídat vánoční štolu s čerstvým máslem nebo nutellou a hrnkem kávy. V článku najdete recept. 🙂
Vánoce už jsou skoro za dveřmi, ale možná ještě nemáte napečeno nebo hledáte inspiraci na cukroví, které by mohlo oživit váš každoroční vánoční repertoár. Jedním z mých nejoblíbenějších kousků je Išelské cukroví, protože kombinaci kakaového křehkého těsta slepeného Nutellou, politého čokoládou a s mandlí nebo vlašským ořechem uprostřed prostě neodolám. V článku najdete recept. 🙂
Ještě než jsem se o víkendu dala do pečení cukroví, do kterého se budu moci zakousnout stejně až za dva týdny o Štědrém dni, neodpustila jsem si upéct si i nějakou tu víkendovou mlsku ke kávě. Tentokrát jsem zvolila tvaroh, čokoládu a ořechy, mou oblíbenou kombinaci, a upekla si tvarohový chlebíček. V článku najdete recept. 🙂
Nedávno jsem ve své oblíbené kavárně ochutnala nevšední kombinaci ricotty a máku a ihned mi zachutnala. Takže o víkendu jsem mrkla do ledničky, naznala, že by se z jejího obsahu dalo něco vykouzlit a výsledkem je tenhle báječný ricottový dezert s Koka sušenkami, kapkou rumu a makovou čepičkou. V článku najdete recept. 🙂
Do svátků nám zbývá ještě měsíc a dva týdny, ale vy si přesto lámete hlavu, čím toho svého kávomila potěšit na Vánoce? Milovníkům kávy se dárky nakupují snadno, stačí jen mrknout na letošních pět tipů, které vás mohou inspirovat a které jsem vytvořila různým kávomilům na míru. Slibuju, že se jim rozzáří oči, až dárek od vás najdou pod stromečkem....
Tvaroh, spousta šlehačky a čokoláda. Nezní to jako skvělá kombinace? O víkendu jsem si upekla tenhle vynikající dvoubarevný tvarohový koláč a samozřejmě se s vámi ráda podělím. 🙂 Recept najdete v článku.
Přišel čas upéct si zase švestkový koláč. Švestek jsem si z trhu přinesla dost a víkend bez příjemného rituálu mlsání u kávy by nebyl tím pravým ořechovým, zvlášť když už se dny krátí a je čím dál chladněji. A tak jsem si upekla koláč bez cukru, s mým oblíbeným ovocem, vonící po másle a s hromadou křupavé drobenky. Recept najdete v článku.