O víkendu jsem dostala chuť na nějakou mlsku s mákem, a protože se mi nechtělo vymýšlet nic složitého, zvolila jsem muffiny, do kombince přidala ještě švestky a místo cukru osladila medem. Dali byste si je ke kávě taky? V článku najdete recept.
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 4 velké lžíce medu tekutého typu
- 90 gramů rozpuštěného másla
- kelímek zakysané smetany (200 gramů)
- 250 gramů jemné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečení
- špetka soli
- několik lžic mléka
- 4 vrchovaté lžíce mletého máku
- větší hrst švestek
Jak na to:
- V míse smíchejte vejce, med a zchladlé rozpuštěné máslo se zakysanou smetanou.
- V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, mákem a solí a tuto sypkou směs postupně přimíchávejte k té tekuté. Když bude těsto příliš tuhé, zřeďte ho mlékem.
- Nakonec omyjte a vypeckujte švestky, nakrájejte je na malé kousky a přimíchejte do těsta.
- Formu na muffiny vyložte košíčky, které naplňte ze tří čtvrtin těstem. Pečte asi 40 minut při 180 stupních. (Pozor, doba pečení se může lišit podle toho, jakou troubu používáte. Muffiny tedy pro jistotu hlídejte.)
Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂