Čokoláda a rybíz je kombinace, která se moc často nevidí. Poté, co jsem slupla čokoládový koláč s rybízem, musím rozhodně konstatovat, že je to velká škoda. Lehce nakyslý rybíz dodává chuti hořké čokolády ten správný říz a vůbec, uznejte sami. Jak si čokoládový koláč s rybízem upéct, se dozvíte v článku s receptem. 🙂
Tyhle kokosovo-mandlové sušenky jsou super jednoduché, křehké a voňavé. Mají máslovou chuť a voní po kokosu a mandlích. Můžete si je upéct k Velikonocům, Vánocům, pro návštěvu nebo jen tak pro radost či ke kávě. Já si je samozřejmě vždycky dopřála k šálku své milované černé kávy z french pressu a užívala si tuhle bezchybnou kombinaci. Upečete si je taky? V článku najdete recept....
Když jsme byli s bráchou malí, mamka k bráchovým narozeninám vždycky koupila originální krabici Krtkova dortu a upekla ho. Pamatuju si, že jsme ho ještě ten den snědli. Milovala jsem tu kombinaci kakaového těsta, banánů a šlehačky, ale teď mě moc neláká představa, že něco peču ze směsi z krabice. Proto jsem si upekla krtkův dort po domácku a troufám si tvrdit,...
Já vím, už je pár dní po Velikonocích, takže jdu s křížkem po funuse, ale třeba vám tenhle recept přijde vhod pro ty příští svátky anebo si upečete beránka jen tak na chuť kdykoli. Ať je to, jak chce, na Velikonoce jsem opět pekla zdravější variantu – tvarohového beránka ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Zní to jako něco, čemu...
Sušenky jsou fajn. Můžete si je upéct na tisíc způsobů, jsou křupavé, voňavé a vždy mi trochu připomínají Vánoce. Tak proč si je zase neupéct ke kávě? Tentokrát jsem se pustila do báječně máslových a lehce kokosem provoněných sušenek bez cukru ze špaldové mouky, takže s přimhouřenýma očima tuhle mlsku můžeme označit i za zdravou. Recept najdete v článku. 🙂
Bábovka je klasika. Vzpomínám si, jak ji máma o víkendu vytáhla z trouby a pak nám celé dny báječně sladce voněla kuchyně. Už dlouho jsem si bábovku neupekla, a tak jsem se do toho pustila tuto sobotu. Rozhodla jsem se ale vyzkoušet trochu jiný než ten tradiční recept a místo mouky přidat ovesné vločky. Dopadlo to skvěle a navíc je to velmi...
Někdy prostě na složité pečení není čas, naštěstí ale existuje spousta jednoduchých, zato hříšně dobrých mlsek, které si můžete upéct, aniž by vám to zabralo celé dopoledne. Tyhle jednoduché mini rohlíčky z listového těsta s nutelou jsou právě takovou mlskou. Recept najdete v článku. 🙂
Ještě nikdy mě nenapadlo upéct si buchtu / koláč / dort s pomerančem a po tomto víkendovém mlsání se chytám za hlavu a nechápu proč. Pomeranč je totiž na pečení jako dělaný a rozhodně je zajímavou variantou vámi už stokrát vyzkoušených kombinací. Upekla jsem si tento pomerančový chlebíček s ořechy, čokoládou a také smetanovo čokoládovou polevou. Stojí to za vyzkoušení? Recept najdete v článku.
Káva musí urazit dlouho cestu, než skončí v našem šálku espressa jako báječně hořký voňavý nápoj, který nám vlije energii do žil. V minulém článku jsme si řekli, jak je to s kávou jako rostlinou, jak kávovník roste a jak se pěstuje. V tomto článku na to navážeme a podíváme se, jak se káva sklízí.
Nevím, jak vy, ale když slyším „pařížská šlehačka“, rozsvítí se mi oči. A taky mi došlo, že už jsem si ji dlouho nedopřála, a tak o víkendu padla volba právě na ni. Upekla jsem tenhle parádní dort s bezlepkovým čokoládovým korupusem, tvarohovou náplní a pařížskou šlehačkou na vrchu. Nezní to skvěle? Recept najdete v článku.