O tom, jak skvělý nápoj káva je, svědčí i to, že se s ní setkáte v každém koutu světa. Krásné je na tom to, že každý národ má tu svou variantu, specialitu, na kterou vlastní „patent“. Irové mají svou irskou kávu, Řekové mají frappé a Italové své precizní espresso. Teď pojďme společně zavítat na americký kontinent do Mexika a říct si něco o mexické kávě.
Mexická káva je narozdíl třeba od irské či alžírské méně známým kávovým nápojem. V našich kavárnách se s ní moc často nesetkáte, což je opravdu škoda. Mexická káva je totiž dalším z alkoholických kávových nápojů, které stojí za to ochutnat.
I když dnes už pod pojmem mexická káva najdete spousty různých nápojů (od kávy s chilli po kávu s čokoládou, skořicí a muškátovým oříškem), my si řekneme něco o té nejznámější. Přesně tak, přidáme do kávy něco ostřejšího – tequilu a kahluu, a nakonec zakončíme i třešničkou na dortu – vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.
Tequila je alkoholický nápoj, který je mexickou specialitou a vyrábí se z agáve. Je pojmenovaný podle mexického města a obsahuje 38 až 40% alkoholu. Mexické kávě dodává ten správný říz. 🙂
Kahlua už je méně známá (osobně mi ale chutná o dost víc než tequila). Jedná se o kávový likér, který je také mexickou specialitou. Vyrábí se z mexické kávy a z destilátu z cukrové třtiny.
Budete potřebovat:
Přejipříjemné chvilky strávené u mexické kávy. Tak jak se vám povedla? 😉
*Použité fotografie: náhledový obrázek: Miss Krln, na základě licence CC BY-NC-SA 2.0, flickr.com