Voní kokosem, jsou příjemně sladké a chuťově bohaté. Kombinují chuť vanilky, kokosu, ořechů a kakaa naprosto božským způsobem a asi ani nemusím dodávat, že ke kávě jsou naprosto ideální. Raffaello řezy potěší i toho největšího mlsouna. Mrkněte na recept.
Zbožňuju, jak se mi hraběnčiny řezy vždy rozpouští na jazyku. Vůně jablek, skořice, vlašské oříšky a nadýchaný bílý sníh. Co na tom nemilovat? Tentokrát jsem si vyzkoušela upéct hraběnčiny řezy ve zdravější variatně bez cukru a ze špaldové mouky a dopadlo to výborně. Pokud také chcete mlsat o něco zdravěji, mrkněte na recept.
Víkendové mlsání už se stalo milým pravidlem, na které se vždy těším, a jen zřídkakdy si neupeču něco nového. Ani tenhle upršený víkend nebyl výjimkou a já vyzkoušela tyhle pudinkové řezy (nebo možná spíš koláč?) s jablky se skořicí. Bylo to jednoduché, návykové a navíc bez zbytečného cukru. Mrkněte na recept. 🙂
Miluju míša řezy, a tak jsem si je upekla i tento víkend. Tentokrát jsem si je ale pořádně vymazlila. Obměnila jsem čokoládový korpus i čokoládovou polevu tak, aby to stálo za to. Pár kousků při odpolední kávě zmizelo jako lusknutím prstů. Mrkněte na recept. 🙂
„Stračatela“, moje oblíbená italská zmrzlina z dětství, kterou zbožňuji doteď. A takové stracciatella řezy jsou také dobrota. Už jste je vyzkoušeli? Já ano. Jsou krémové, rozplývají se na jazyku a spolu s kávou tvoří skvělou kombinaci.
Hraběnčiny řezy jsou vůní mého dětství. Máma je pekla vždy na víkend a během chvíle se po nich jen zaprášilo. Dnes jsem mámin recept na hraběnčiny řezy přebrala a peču si je sama ke kávě. Nejlepší jsou ještě čerstvé.