Raffaello řezy

Voní kokosem, jsou příjemně sladké a chuťově bohaté. Kombinují chuť vanilky, kokosu, ořechů a kakaa naprosto božským způsobem a asi ani nemusím dodávat, že ke kávě jsou naprosto ideální. Raffaello řezy potěší i toho největšího mlsouna. Mrkněte na recept. 

Co budete potřebovat:

Kokosové těsto:

  • 3 bílky
  • 90 gramů krystalového cukru
  • 90 gramů strouhaného kokosu
  • 2 lžíce rýžové nebo hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Kakaovo-ořechové těsto:

  • 3 bílky
  • 90 gramů krystalového cukru
  • 2 lžíce rýžové nebo hladké mouky
  • 90 gramů mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Krém:

  • půl litru mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 90 gramů krystalového cukru
  • 6 žloutků
  • 125 gramů másla
  • 1 balení pomazánkového másla
  • čokoláda, oříšky či kakao na ozdobu

 

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravíme kokosové těsto. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh a smíchejte s ostatními surovinami. Těsto rozetřete na menší plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut při 180 stupních. Nechte vychladnout.
  2. Poté si připravíme i kakaovo-ořechové těsto. Vyšlehejte bílky a přimíchejte zbylé suroviny. Těsto rozetřete pokud možno na stejně velký plech (obě vrstvy by měly být stejně velké, budou se vrstvit na sebe) a pečte opět asi 15 minut při 180 stupních.
  3. Nyní se pustíme do vanilkového krému. Mléko nalijte do kastrolu a zahřívejte spolu s cukrem. Podle návodu na obalu z tohoto mléka a vanilkového pudinkového prášku připravíme hustý pudink.
  4. Za neustálého míchání přidejte žloutky a vymíchejte do hustého krému. Až je hotovo, odstavte kastrol z plamene a nakonec přimíchejte i pomazánkové máslo a máslo.
  5. Můžeme se pustit do vrstvení. Naspod přijde kokosové těsto, potřete ho polovinou krému, přiklopte kakaovo-ořechovým těstem a potřete zbytkem krému.
  6. Navrch můžete na ozdobu nastrouhat čokoládu na hoblinky, nasypat nadrcené ořechy nebo posypat kakaem či kokosem.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.