Pudinkové řezy s jablky

Víkendové mlsání už se stalo milým pravidlem, na které se vždy těším, a jen zřídkakdy si neupeču něco nového. Ani tenhle upršený víkend nebyl výjimkou a já vyzkoušela tyhle pudinkové řezy (nebo možná spíš koláč?) s jablky se skořicí. Bylo to jednoduché, návykové a navíc bez zbytečného cukru. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 1 balení listového těsta
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 litr mléka
  • pokud sladíte, pak cukr na oslazení pudinku
  • 2 velká jablka
  • skořice
  • trochu mouky na posypání válu

Jak na to:

  1. Listové těsto rozdělte na dvě poloviny a tu první rozválejte do obdélníkového tvaru tak, aby vyplnilo dno vašeho plechu. Já použila spíše menší plech.
  2. Na spodní vrstvu těsta naskládejte na plátky nakrájená a okrájená jablka a pak je posypte skořicí, případně pocukrujte či přidejte semínka nebo oříšky.
  3. Poté si přichystejte pudink ze dvou sáčků dle návodu na obalu, nechte ho chvilku vychladnout a rozprostřete na jablka.
  4. Nakonec rozválejte zbylou polovinu těsta, aby vám zakryla pudinkovou vrstvu.
  5. Řezy / koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 minut, dokud není těsto krásně zlaté a kuchyň vám nevoní po skořici a jablkách.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. Renča napsal:

    Dnes jsem se rozhodovala a vyhrála tato pudinková. Povedla se, díky 😊 Vaše recepty jsou všechny lákavé, těžko vybírat 😊

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *