Špaldové muffiny s ovocem ze zahrádky

Ovoce na zahrádce právě dozrává, čímž se nabízí perfektní šance upéct si muffiny s malinami či rybízem. A přesně to jsem o víkendu udělala. Muffiny jsem upekla ze špaldové mouky kompletně bez cukru a přidala jsem do nich maliny, černý a červený rybíz a kousky hořké čokolády. Jako mlsání nejen ke kávě ideální. V článku najdete recept.

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce tekutého medu
  • půl hrnku celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 160 gramů zakysané smetany
  • dvě až tři hrsti ovoce ze zahrádky (já použila kombinaci černého a červeného rybízu a malin)
  • tři řady kvalitní hořké čokolády

Jak na to:

  1. Rozpusťte si kokosový olej a v míse ho smíchejte s vejci do hladka. Pak přimíchejte i med.
  2. Odměřte si půl hrnku špaldové mouky a přidejte sůl i prášek do pečiva. Tuto sypkou směs postupně přimíchávejte k tekuté směsi, dokud se nespojí.
  3. Vmíchejte zakysanou smetanu.
  4. Nakonec přidejte i ovoce a čokoládu nasekanou na kousky.
  5. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Dejte péct asi na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.