Podmáslová buchta se švestkami a drobenkou

Podmáslová buchta ve své tradičnější podobě nikdy nezklame. Většinou ji peču s meruňkami, ale dnes jsem vyzkoušela i variantu se švestkami. Vynikající je však s jakýmkoli jiným ovocem. Už jste ji ochutnali? 😉 P.S. Recept na poněkud netradiční podmáslovou buchtu alá Rafaelo najdete tady.

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
  • 2 a půl hrnku hladké mouky (pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte alespoň z poloviny špaldovou moukou)
  • prášek do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • půl litru podmáslí
  • švestky (nebo jakékoli jiné ovoce – meruňky, jahody, maliny, blumy…)

na drobenku:

  • 80 gramů másla
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 160 gramů polohrubé mouky

 

Jak na to?

  1. V míse smíchejte vejce, olej a cukr do hladké hmoty.
  2. Postupně přímíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou spolu s podmáslím.
  3. Těsto nalijte do předem vymazaného a vysypaného plechu a vyskládejte na něj ovoce.
  4. Připravte si drobenku z másla, cukru krupice a polohrubé mouky a nasypte ji na ovoce.
  5. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Přejeme dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. jitka napsal:

    podmáslova švestková je vynikající.o víkendu jsem musela udělat dvakrát…po té první se jenom zaprášilo.děkuji za recept.je rychlá a skvělá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.