Teplé počasí se nám pomalu překulilo v zachmuřený a upršený podzim, to ale neznamená, že si pořád nemůžeme užít trochu toho léta. Zašla jsem na trh, vyhlédla si krásné čerstvě nasbírané švestky ze zahrádky a rozhodla se, že z nich něco upeču. A pak mě napadlo, že s mákem tvoří švestky zajímavou kombinaci, nemluvě o podmáslí, které jsem našla v ledničce. Výsledkem je tahle...
Tenhle víkend jsem si ke kávě upekla další dobrotu. Tahle vláčná kakaová buchta provoněná kokosem má v sobě jablka z babiččiny zahrádky a na povrchu mou oblíbenou polevu z čokolády a zakysané smetany. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ji taky. 😉
Zahradničení je v plném proudu, tak proč toho nevyužít pro mlsání u kávy? Já jsem tentokrát vzala cuketu ze zahrádky a upekla si z ní tuhle výbornou buchtu. Recept najdete níže. 😉
Kokosová buchta patří mezi klasiku. Když nevím, co si ke kávě upéct dobrého, sáhnu vždycky po ní, protože je jednoduchá, vláčná a nikdy nezklame. Nejradši na ní mám ale polevu z čokolády a zakysané smetany.
Podmáslová buchta ve své tradičnější podobě nikdy nezklame. Většinou ji peču s meruňkami, ale dnes jsem vyzkoušela i variantu se švestkami. Vynikající je však s jakýmkoli jiným ovocem. Už jste ji ochutnali? 😉 P.S. Recept na poněkud netradiční podmáslovou buchtu alá Rafaelo najdete tady.
Podmáslové buchty jsem se jako dítě mohla ujíst, dlouho jsem ji ale nepekla, takže na tento víkend byla volbou číslo jedna. Protože jsem se nemohla rozhodnout mezi tou tradiční variantou a podmáslovou buchtou na nový, dosud nevyzkoušený způsob, upekla jsem obě. Recept na tu klasickou s ovocem a drobenkou najdete tady. V tomhle receptu ochutnáme podmáslovou buchtu na Rafaelo způsob.