Podmáslová buchta ve své tradičnější podobě nikdy nezklame. Většinou ji peču s meruňkami, ale dnes jsem vyzkoušela i variantu se švestkami. Vynikající je však s jakýmkoli jiným ovocem. Už jste ji ochutnali? 😉 P.S. Recept na poněkud netradiční podmáslovou buchtu alá Rafaelo najdete tady.
Co budete potřebovat?
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- tři čtvrtě hrnku třtinového cukru
- 2 a půl hrnku hladké mouky (pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte alespoň z poloviny špaldovou moukou)
- prášek do pečiva
- lžička jedlé sody
- půl litru podmáslí
- švestky (nebo jakékoli jiné ovoce – meruňky, jahody, maliny, blumy…)
na drobenku:
- 80 gramů másla
- 50 gramů krupicového cukru
- 160 gramů polohrubé mouky
Jak na to?
- V míse smíchejte vejce, olej a cukr do hladké hmoty.
- Postupně přímíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou spolu s podmáslím.
- Těsto nalijte do předem vymazaného a vysypaného plechu a vyskládejte na něj ovoce.
- Připravte si drobenku z másla, cukru krupice a polohrubé mouky a nasypte ji na ovoce.
- Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Přejeme dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo. 😉
podmáslova švestková je vynikající.o víkendu jsem musela udělat dvakrát…po té první se jenom zaprášilo.děkuji za recept.je rychlá a skvělá
Děkuju, jsem moc ráda, že chutnalo, Jitko. 🙂