Při nákupu mi padl zrak na podmáslí a ihned jsem dostala obrovskou chuť na svou oblíbenou podmáslovou buchtu. Je úžasně vláčná, voní po podmáslí a skvěle ladí s lehce nakyslým rybízem a máslovou drobenkou. Zní to fajn? Upečte si podmáslovou buchtu taky! Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 3 velké lžíce medu nebo 120 gramů třtinového cukru
- 3 lžíce kokosového oleje
- 350 ml podmáslí
- 250 gramů jemné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 velké hrsti rybízu (mraženého nebo čerstvého)
na drobenku:
- 80 gramů másla pokojové teploty
- 90 gramů jemné špaldové mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- sáček vanilkového cukru
Jak na to:
- V míse vyšlehejte vejce spolu s medem či cukrem do pěny a přidejte rozpuštěný kokosový olej.
- V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs začněte střídavě s podmáslím postupně přimíchávat k tekuté směsi.
- Těsto přelijte do předem vymazaného a kokosem vysypaného menšího plechu a posypejte rovnoměrně rybízem.
- V misce utřete máslo s moukou a cukrem, dokud nevznikne sypká drobenka. Drobenkou posypte buchtu.
- Pečte při 180 stupních asi 45 minut až hodinu, dokud drobenka krásně nezezlátne a špejle zapíchnutá do těsta je suchá. Doba pečení se může výrazně lišit podle typu trouby, tak buchtu raději průběžně kontrolujte.
A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂